Fortsæt til indhold

Er du snart færdig som værnepligtig?

Hvorfor tage hjem,
når du kan tage videre

scroll down

Fortsæt i forsvaret

Hverdagen i Forsvaret behøver ikke at stoppe ved værnepligtens afslutning. Der er nemlig rig mulighed for at fortsætte din uddannelse bag hegnet og udvikle dig endnu mere - både personligt men også fagligt. 
Når du tager videre i Forsvaret, bliver du en del af en af Danmarks største arbejdspladser, hvor du vil få kompetencer og venskaber for resten af livet.

JEG SKULLE IKKE HJEM, JEG SKULLE VÆRE...

 

Overvejer du at søge videre i Forsvaret efter værnepligten, men er du i tvivl om, hvad livet som professionel i Forsvaret indebærer? Så lyt med i podcasten Forsvaret Moments og mød mennesker på tværs af værn, rang og stillinger, der hver især har valgt en unik vej gennem Forsvaret. Hør om deres rejse fra værnepligten til der hvor de er nu, samt de store oplevelser de har haft undervejs.

Lyt til podcasten: Forsvaret Moments

Camilla, flymekaniker

Hvad kan jeg blive?

Alt efter dit nuværende uddannelsesniveau, tilbyder Forsvaret en bred vifte af spændende uddannelser, som du kan søge med udgangspunkt i dine interesser og ønsker for en fremtidig karriere. Brug guiden her til at se dine uddannelsesmuligheder og til at finde yderligere information om de forskellige veje videre i Forsvaret.

Hvad laver en MP’er i Forsvaret?

Ofte stillede spørgsmål

Du har altid mulighed for at søge HRU (Hærens Reaktionsstyrke Uddannelse) ved et andet regiment end det, du har været værnepligtig ved. Der er også mulighed for at blive konstabel i et andet værn. Hvis du ønsker at udforske de forskellige konstabelmuligheder, kan du læse mere om dem her.

Ja, det er også muligt at skifte til et andet regiment, når du har afsluttet din HRU. Når du har færdiggjort HRU, kan du søge konstabelstillinger andre steder.

Der er masser af muligheder for at søge tilbage i Forsvaret efter værnepligten. Du kan enten tage uddannelse i Forsvaret eller søge et job.

Ja, hvis du har en gymnasial uddannelse, kan du søge løjtnantsuddannelsen i Hæren, Søværnet og Flyvevåbnet. Læs mere om løjtnantsuddannelserne her. Hvis du har en bachelor, kan du også søge direkte ind på officersuddannelsen.

Ja, Forsvaret har over 6000 civilt ansatte, og der er mange muligheder inden for forskellige fagområder. Der er jobmuligheder for akademikere, kontoruddannede og håndværkere. Du kan finde mere information om civile job i Forsvaret her.

For at blive en del af specialoperationsstyrkerne skal du være i god fysisk form og have en vis mental robusthed. Du skal kunne klare ekstremt vanskelige situationer, hvor du bliver udfordret både mentalt og fysisk.

Hvis du ønsker at blive Jægersoldat, skal du som minimum være konstabel i Hæren eller sergent i Søværnet eller Flyvevåbnet. Hvis du vil være Frømand, behøver du ikke nogen forudgående militær uddannelse. Hvis du ønsker at blive patruljefører i Slædepatruljen Sirius, skal du som minimum have gennemført værnepligten.

Hvis du ikke har en erhvervsfaglig uddannelse, kan du blive flymekanikerelev i Flyvevåbnet. Hvis du allerede har gennemført et grundforløb på en teknisk skole, er der flere forskellige civile eller militære elevpladser tilgængelige, såsom våbenmekaniker, lastvognsmekaniker, elektronikfagtekniker eller IT-supporter. Hvis du har en 2-årig EUX-uddannelse, er det også muligt at blive kontorelev. Læs mere om mulighederne for at blive elev her.