Fortsæt til indhold

Professionel soldat

Stationsspecialist i Grønland

scroll down

Ønsker du en hverdag hvor du prøver kræfter med den grønlandske natur?

Vil du være ansvarlig for vedligeholdelse af enten Station Nord eller Station Mestersvig, som begge er beliggende i Nationalparken Nord- og Nordøstgrønlands smukke omgivelser? Som stationsspecialist håndterer du det praktiske arbejde på stationerne og sørger for deres vedligeholdelse.

Uddannelsen består i høj grad af praktiske gøremål, så det er ønskeligt, at du har en håndværksmæssig baggrund eller i hvert fald er praktisk anlagt.

Det kræver en særlig natur at blive stationsspecialist. Du skal kunne tænke ud af boksen og have en god portion modenhed. Måske er du uddannet tømrer, snedker, landmand eller måske har du aftjent din værnepligt i Forsvaret eller Beredskabsstyrelsen? Der er mange veje til at prøve kræfter med den Grønlandske natur.

Så hvis du ønsker en uddannelse, der giver dig mulighed for at arbejde på Station Nord eller på Station Mestersvig i Grønland og en hverdag med praktisk arbejde, så er stationsspecialist måske noget for dig?

Her er din virkelighed

Hvad bliver min løn?
Ca. 18.000 - 24.000 kr./mdr. samt Grønlands- og Sirius tillægget der udgør ca. 25.300 kr./mdr. før skat og som oppebæres under tjenesten i Nordøstgrønland.

Hvor lang tid tager uddannelsen?
Ca. 6 måneder med efterfølgende tjeneste på Station Nord (2 år) eller Mestersvig (1 år).

Hvad er ansøgningsfristen?
1. september 2023.

Hvornår starter jeg?
2. januar 2024Adgangskrav

Er du tidligere værnepligtig i Forsvaret eller i Beredskabsstyrelsen kan du søge uddannelsen til stationsspecialist. Du skal derudover have ren straffeattest, kørekort kat. C er ønskeligt, men kan erhverves inden uddannelsesstart og et afklaret bagland af hensyn til at kunne gennemføre den fulde udstationering.

For at komme ind skal du

 

BESTÅ OPTAGELSESPRØVEN
Optagelsesprøven gennemføres ved Forsvarets rekruttering og er fordelt på 2 moduler. Modul I 11.-14. september 2023 (med udgangspunkt i Tranum og op til 5 dages varighed). De 6 bedst egnede fra Modul I blive indbudt til Modul II, som ligger i uge 39 (2 dages varighed), og foregår på Holmen i København.

Optagelsesprøven består af:
• Skriftlige test
• Vandøvelse (ingen specifikke krav)
• Samarbejdsopgaver
• Orienteringsløb og march (ingen specifikke krav)
• Interview med tidligere tjenestegørende ved Sirius
• Interview med psykolog
• Helbredsvurdering

Du skal kunne sikkerhedsgodkendes
Du skal opfylde Forsvarets basise helbredskrav
Forsvarets basistest (styrke-/løbetest) i henhold til alder


Når alle ansøgere til uddannelsen er blevet afprøvet sender vi et svar på din ansøgning. Vi kommunikerer både i E-boks og på E-mail, så hold øje med begge.

Har du spørgsmål?

Vil du vide mere om uddannelsen, så kontakt os på telefon 72819000 mandag til torsdag kl. 10-14, fredag kl. 10-12 eller på mail fps-ktp-vej-stu@mil.dk

Uddannelsens opbygning

Min fremtid

Efter uddannelsen har du mulighed for at arbejde på en af stationerne i Grønland. Nedenfor kan du læse mere om, hvad der kendetegner de to stationer.

Station Nord er Grønlands nordligste beboede station. Den består af en række bygninger samt en landingsbane på ca. 1800 meter, der vedligeholdes af fem personer året rundt. Tjenesten på Station Nord varer ca. 2 år og 2 mdr. efter endt uddannelse.


Station Mestersvig er den sydligste station i Nationalparken Nord- og Nordøstgrønland. Den består af en række bygninger samt en landingsbane på ca. 1800 meter, der vedligeholdes af to personer året rundt. Tjenesten på Station Mestersvig varer ca. 1 år efter endt uddannelse.