Fortsæt til indhold

Professionel soldat

Stationsspecialist i Grønland

scroll down

Ønsker du en hverdag hvor du prøver kræfter med den grønlandske natur?

Vil du være ansvarlig for vedligeholdelse af enten Station Nord, Station Mestersvig, som begge er beliggende i Nationalparken Nord- og Nordøstgrønlands smukke omgivelser eller Station Grønnedal der ligger i syd Grønland? Som stationsspecialist håndterer du det praktiske arbejde på stationerne og sørger for deres vedligeholdelse. 

Uddannelsen består i høj grad af praktiske gøremål, så det er ønskeligt, at du har en håndværksmæssig baggrund eller i hvert fald er praktisk anlagt.

Det kræver en særlig natur at blive stationsspecialist. Du skal kunne tænke ud af boksen og have en god portion modenhed. Måske er du uddannet tømrer, snedker, landmand eller du har aftjent din værnepligt i Forsvaret eller Beredskabsstyrelsen? Der er mange veje til at prøve kræfter med den Grønlandske natur.

Så hvis du ønsker en uddannelse, der giver dig mulighed for at arbejde på Station Nord eller på Station Mestersvig i Grønland og en hverdag med praktisk arbejde, så er stationsspecialist måske noget for dig?

Her er din virkelighed

Hvad bliver min løn?
Ca. 18.000 - 24.000 kr./mdr. samt Grønlands- og Sirius tillægget der udgør ca. 25.300 kr./mdr. før skat og som oppebæres under tjenesten i Nordøstgrønland.

Der er særlige løn forhold for Grønnedal.

Hvor lang tid tager uddannelsen?
Ca. 7 måneder, efterfølgende 26 måneder på alle 3 stationer.

Hvad er ansøgningsfristen?
25. august 2024.

Hvornår starter jeg?
Stationsspecialist Forskole har opstart mandag den 2. december 2024.



Adgangskrav

Er du tidligere værnepligtig i Forsvaret eller i Beredskabsstyrelsen kan du søge uddannelsen til stationsspecialist. Du skal derudover have ren straffeattest, kørekort kat. C er ønskeligt, men kan erhverves inden uddannelsesstart og et afklaret bagland af hensyn til at kunne gennemføre den fulde udstationering.

For at komme ind skal du

 

BESTÅ OPTAGELSESPRØVEN
Optagelsesprøven gennemføres ved Forsvarets rekruttering og er fordelt på 2 moduler. Modul I 11.-14. september 2023 (med udgangspunkt i Tranum og op til 5 dages varighed). De 6 bedst egnede fra Modul I blive indbudt til Modul II, som ligger i uge 39 (2 dages varighed), og foregår på Holmen i København.

Optagelsesprøven består af:
  • Skriftlige test
  • Vandøvelse (ingen specifikke krav)
  • Samarbejdsopgaver
  • Orienteringsløb og march (ingen specifikke krav)
  • Interview personel fra Stations- og patruljetjenesten Grønland
  • Interview med psykolog
  • Helbredsvurdering


Når alle ansøgere til uddannelsen er blevet afprøvet sender vi et svar på din ansøgning. Vi kommunikerer både i E-boks og på E-mail, så hold øje med begge.

Har du spørgsmål?

Vil du vide mere om uddannelsen, så kontakt os på telefon 72819000 mandag til torsdag kl. 10-14, fredag kl. 10-12 eller på mail fps-ktp-vej-stu@mil.dk

Uddannelsens opbygning

Min fremtid

Efter uddannelsen har du mulighed for at arbejde på en af stationerne i Grønland. Nedenfor kan du læse mere om, hvad der kendetegner de to stationer.

Station Nord er Grønlands nordligste beboede station. Den består af en række bygninger samt en landingsbane på ca. 1800 meter, der vedligeholdes af 5 personer året rundt. Tjenesten på Station Nord varer 26 måneder efter endt uddannelse. 


Station Mestersvig er den sydligste station i Nationalparken Nord- og Nordøstgrønland. Den består af en række bygninger samt en landingsbane på ca. 1800 meter, der vedligeholdes af 3 personer året rundt. Tjenesten på Station Mestersvig varer 26 måneder efter endt uddannelse.  

Station Grønnedal er placeret i syd Grønland, tæt på Ivittuut, består af en række bygninger, samt et havneanlæg. Stationen vedligeholdes af 3 personer hele året rundt. Tjenesten på station Grønnedal er 26 måneder efter endt uddannelse.

Vil du vide mere om stationerne
Søg på facebook alle stationer har en facebook gruppe.