Fortsæt til indhold

Det bliver hårdt - men også sjovt og tæt pakket med oplevelser og udfordringer

Erhvervspraktik i Forsvaret

scroll down

PRAKTIKUGEN

Det bliver en uge du sent vil glemme. Praktikugen går fra mandag til fredag, morgen til aften og du overnatter på - og omkring - tjenestestedet.Når man er i erhvervspratik i søværnet kan man opleve lidt af hvert
Intet bliver overladt til tilfældighederne, og vi kan garantere dig, at du ikke får problemer med at falde i søvn, når du engang kommer i seng. Eller hvor du nu skal sove.

Aktiviteterne varierer fra praktiksted til praktiksted.

Download et eksempel på, hvordan en praktik uge kan forløbe.

Værd at vide

Det er simpelthen noget af det fedeste, jeg nogensinde har oplevet

PRAKTIKSTEDER

Hvert år tager ca. 6.000 elever i 9. eller 10. klasse (15-17 år) en uges erhvervspraktik i Forsvaret. Pladserne er fordelt på 17 tjenestesteder i Hæren, Søværnet og Flyvevåbnet - på Sjælland, i Jylland og på Bornholm.


Værnepligt_steder.png

Skal dine elever i erhvervspraktik?

Erhvervspraktikken er tilrettelagt, så praktikanterne får indblik i soldaternes forskellige funktioner og giver dem mulighed for at prøve kræfter med de færdigheder, der knytter sig til dem.

Undervisningen veksler mellem teori og praktik, og gennemføres efter et fastlagt program, som sikrer, at praktikanterne ikke udfører arbejde til gavn for Forsvaret eller på nogen anden måde aflønnes - se eksempel på en praktikuge:
Praktikugen (pdf) 

Forsvaret har lavet et nyt system til elektronisk tilmelding af elever til praktikordningen. For at benytte systemet skal du have et login, som kan tildeles af din lokale superbruger

Hvordan tilmelder du en elev til erhvervspraktik.
Hvad skal du være opmærksom på.