Fortsæt til indhold
Læs mere om værnepligtsuddannelsen

Kort tid, der flytter dig for altid

Værnepligts­uddannelsen

Information om Corona-virus ifm. Forsvarets Dag og Værnepligt

  • Fra på mandag den 11. januar 2021 og i den kommende periode vil Forsvarets Dag blive afholdt i et meget begrænset omfang.
  • Du vil blive ringet op eller modtage et brev i din digitale postkasse, hvis du ikke skal møde til Forsvarets Dag.
  • Da der er ledige værnepligtspladser i Beredskabsstyrelsen, vil de, der har interesse i at tage værnepligtsuddannelsen her, fortsat kunne møde til Forsvarets Dag. Hvis du har interesse i dette, bedes du kontakte på Værnepligtssektionen tlf. 72 81 90 00 – tryk 1 for ”Forsvarets Dag og Værnepligt”. Telefonen har åbent mandag-torsdag kl. 08:00-14:00 og fredag kl. 08:00-11:00.

Vi følger myndighedernes anvisninger og kan derfor pt. kun indkalde et reduceret antal af sessionsbesøgende. Ønsker du en plads til Forsvarets Dag, kan du ansøge her. Når vi har gennemgået din ansøgning, vil du blive indkaldt til Forsvarets Dag, så snart vi har en ledig plads. Har du spørgsmål, er du velkommen til at ringe på 7281 9000 (tast 1).

VIGTIG INFORMATION OG VELKOMMEN TIL DE NYE VÆRNEPLIGTIGE D. 1. MARTS

Mødedatoen for de værnepligtige, der er indkaldt til hhv. d. 25. januar 2021 (Søværnet) og d. 1. februar 2021 (Hæren og Flyvevåbnet), blev tidligeret udskudt til d. 1. marts 2021. Denne dato fastholdes, og de værnepligtige har derfor modtaget en indkaldelsesordre i deres e-Boks, som samtidig er gældende rejsehjemmel/billet.

  • Du skal være opmærksom på, at der i perioden fra den 7. februar og foreløbigt til og med d. 28. februar 2021 er indført krav om test for Covid-19 samt isolation for personer, der rejser ind i Danmark efter at have opholdt sig i udlandet.
  • Din værnepligtsuddannelse er undtaget fra de gældende restriktioner for undgåelse af smittespredning. Det er dog vigtigt for Forsvaret at bidrage mest muligt til samfundets generelle bekæmpelse af COVID-19, og det er et fokusområde, at al uddannelse sker under mest mulig opmærksomhed på sundhedsmyndighedernes gældende smittereducerende tiltag, anbefalinger og pålagte restriktioner. Dit tjenestested vil endvidere introducere og implementere en række smitteafbødende tiltag, og du vil i forbindelse med din værnepligt opleve, at der vil blive stillet særlige krav til dig eksempelvis i forhold til din indkvartering, spisning i kantiner, hygiejne samt undervisning og instruktion med videre. Ligeledes vil dit tjenestested løbende arrangere mulighed for testning for COVID-19 – enten ved lyntest eller PCR-test. Du opfordres til at lade dig teste i disse situationer og i øvrigt, når det ellers måtte være relevant.
  • Har du spørgsmål til din indkaldelse, er du velkommen til at ringe til Værnepligtssektionen på tlf. 7281 9000 (tast 1). Vi glæder os til at byde jer velkommen.

Forsvaret er i tæt dialog med relevante myndigheder og tager nødvendige foranstaltninger i overensstemmelse med deres anbefalinger. Vi holder jer løbende opdateret om eventuelle ændringer på værnepligtens Facebook-side nedenfor. 

www.facebook.com/vaernepligten 

OBS: Vær opmærksom på, at der i øjeblikket vil forekomme længere svartid på henvendelser og ansøgninger.

Afprøvning i Grønland til værnepligt

Bor du i Grønland, så skal du være opmærksom på, at Afprøvning i Grønland til værnepligt i efteråret 2020 er udskudt til 2021 pga. COVID19.

Læs mere her

Få en oplevelse for livet

Værnepligtsuddannelsen kan både være din start på en karriere i Forsvaret – og et møde med en helt anden verden, hvor du tester dine grænser og får erfaringer, du kan bruge resten af livet.

Hvordan ansøger jeg?

Her kan du finde ansøgninger til Forsvarets Dag (elektronisk og som pdf) samt "aftale om værnepligtstjeneste".

Læs mere og søg her

Skema til førstegangsgodkendelse TIL TJENESTEBRUG / FORTROLIGT

Når du indgår aftale om værnepligtstjeneste til Kongeskibet Dannebrog, Den Kongelige Livgarde eller Gardehusarregimentet, HESK skal du kunne sikkerhedsgodkendes. Ca. tre måneder før mødedagen vil du modtage et brev i din e-boks med besked om at udfylde og sende skemaet.

Skemaet til brug for sikkerhedsgodkendelse finder du på Forsvarets Efterretningstjenestes hjemmeside.

Hent skemaet her

Unge mennesker i uniform

KOM TIL INSPIRATIONSDAG FOR UNGE

Har du overvejet en uddannelse, job eller en karrieriere i Forsvaret eller Beredsskabsstyrelsen? Eller måske at blive frivillig i Hjemmeværnet? Kom og bliv klogere på dine muligheder.

Meld dig til her

INSPIRATIONSDAG FOR KVINDER

Alle kvinder kan opleve Forsvaret indefra ved at tilmelde sig inspirationsdage, som er specielt tilrettelagt for kvinder.

Er det noget for dig? Tilmeld dig og læs mere her

Kvinder i uniform til inspirationsdag
Værnepligtig smiler

HVEM PASSER IND I VÆRNEPLIGTEN?