Læs mere om værnepligtsuddannelsen

Kort tid, der flytter dig for altid

Værnepligts­uddannelsen

Information om Corona-virus ifm. Forsvarets Dag og Værnepligt

 

  • Forsvarets Dag er lukket frem til d. 8. juni 2020. Der er brev på vej til dem, der er indkaldt i uge 21 og 22. Indkaldte til uge 18 på Bornholm er udskudt til efteråret.
  • Mødedatoen for de værnepligtige, der er indkaldt til 1. april ved den Kongelige Livgarde, blev tidligere rykket til d. 11. maj 2020. Denne dato fastholdes, og de værnepligtige har derfor modtaget en indkaldelsesordre i deres e-Boks, som samtidig er gældende rejsehjemmel/billet. Værnepligtige skal derfor øje med deres e-Boks.
  • Søværnets værnepligtige, der skulle møde 27. april 2020, blevet flyttet til 19. maj 2020. De værnepligtige vil modtage løn og kostpenge fra den 27. april, ligesom hjemsendelsesdatoen fastholdes den 26. august. Der er sendt breve og nye indkaldelser i e-Boks.


Forsvaret er i tæt dialog med relevante myndigheder og tager nødvendige foranstaltninger i overensstemmelse med deres anbefalinger. Vi holder jer løbende opdateret om eventuelle ændringer på værnepligtens Facebook-side nedenfor. 

www.facebook.com/vaernepligten 

OBS: Vær opmærksom på, at der i øjeblikket vil forekomme længere svartid på henvendelser og ansøgninger.

Få en oplevelse for livet

Værnepligtsuddannelsen kan både være din start på en karriere i Forsvaret – og et møde med en helt anden verden, hvor du tester dine grænser og får erfaringer, du kan bruge resten af livet.
Hvordan ansøger jeg?
Her kan du finde ansøgninger til Forsvarets Dag (elektronisk og som pdf) samt "aftale om værnepligtstjeneste".

Læs mere og søg her
Oplysningsskema 1
Når du indgår aftale om værnepligtstjeneste til Kongeskibet Dannebrog, Den Kongelige Livgarde eller Gardehusarregimentet, HESK skal du kunne sikkerhedsgodkendes. Ca. tre måneder før mødedagen vil du modtage et brev i din e-boks med besked om at udfylde og sende oplysningsskema 1.

Hent oplysningsskema 1 her
Inspirationsdag for kvinder
Alle kvinder kan opleve Forsvaret indefra ved at tilmelde sig inspirationsdage, som er specielt tilrettelagt for kvinder. Er det noget for dig?

Læs mere
værnepligt_gif

Hvilken værnepligt passer til dig?

Ta’ testen og find ud af, hvor du skal tage din værnepligtsuddannelse Tag testen nu