Fortsæt til indhold
Unge mennesker i uniform

Hør mere om værnepligten og Forsvaret

Inspirationsdag for unge

Inspirationsdag for Unge

Har du overvejet en værnepligt eller en karriere i Forsvaret eller Beredskabsstyrelsen? Så kom til Inspirationsdag for unge og bliv klogere på dine muligheder i Forsvaret, Beredskabstyrelsen og Hjemmeværnet. Forsvaret er både en attraktiv arbejdsplads, uddannelsesinstitution og praktiksted med mange muligheder for unge i hele Danmark.

Mød de ansatte fra Forsvarets tre værn, Beredskabsstyrelsen og de frivillige fra Hjemmeværnet. Tilmeld dig og hør mere om værnepligten samt de mange spændende uddannelser, du ikke vidste at vi havde og få svar på dine spørgsmål.

Måske er det starten på en uddannelse, job eller karriere? 

Tilmeld dig Inspirationsdag for Unge

Bemærk: Vi ser helst at du er fyldt min. 17 år, da programmet er tilrettelagt for denne målgruppe. Er du under 18, skal din forælder/værge underskrive en samtykkeerklæring, der skal medbringes på dagen, udfyldt og underskrevet. Samtykkeerklæring (pdf)

26. maj 2023 ved Forsvarets Dag i Aalborg

26. maj 2023 ved Beredskabsstyrelsen Midtjylland i Herning

31. maj 2023 på Garderkasernen i Høvelte (ved Birkerød)

31. maj 2023  på Flådestation Korsør

 

Tilmeld dig Inspirationsdag for Kvinder


Pt. ingen arrangementer

Tilmeld dig Inspirationsdag ved Beredskabsstyrelsen


Pt. ingen arrangementer

SAMMEN ER VI STÆRKE
En uddannelse i Forsvaret, Hjemmeværnet og Beredskabsstyrelsen er anderledes. Her lærer du ikke kun om hvad der står i bøgerne. Du lærer også helt konkret, hvad det vil sige at løse vanskelige opgaver langt væk fra skrivebordet - højt oppe under skyerne, langt ude på havet eller dybt inde i danske skove med en hverdag, der veksler mellem teori og praksis.

Det handler ikke kun om, hvor hurtigt du kan løbe, eller hvor skarp du er på en skydebane. Det handler først og fremmest om, at udfolde dit potentiale i samspil med andre. Her er forskellighed en styrke og vi er stærkest, når vi arbejder sammen om et fælles mål. 

Beredskabsstyrelsen
Gruppe af værnepligtige

Program

Programmet på dagen består af både oplæg, praktiske opgaver, rundvisning mv. og vil variere fra arrangement til arrangement. 

Programmet vil kunne indeholde flere af disse aktiviteter: 

  • Orientering om uddannelse- og karrieremuligheder
  • Adskillelse og samling af gevær M95/96/10
  • De 4 grundregler i førstehjælp
  • Fremvisning af udrustning og/eller militære køretøjer
  • Rundvisning på stedet
  • Tilberedning af feltration
  • Samarbejde i rejsning af 3 forskellige bivuaktyper
  • Samarbejdsøvelse på forhindringsbanen og/eller samarbejde i sløringsopgave
  • Opgaveløb på en 2 km rundstrækning
  • Skydesimulator

Bemærk at start- og sluttidspunkt kan variere fra sted til sted. Det endelige program bliver udleveret ved ankomst. Forud for dagen får du en mail med besked om hvornår din inspirationsdag starter og slutter, samt en række praktiske informationer.

Vi åbner hele verden for dig

Forsvaret og Beredskabsstyrelsen har tilsammen mere end 40 forskellige uddannelser, du kan søge. Her kan du blandt andet begynde en it-karriere som værnepligtig eller søge et it-job som civil. Eller hvad med at blive maskinteknisk officer eller våben- og elektronikofficer i Søværnet? Du kan også slå dine folder som kontrol- og varslingsofficer, hvor du får ansvar for at koordinere den militære flytrafik i luftrummet. Eller hvad med at blive pilot? 

På landjorden kan du bl.a. blive en god soldat – professionel eller frivillig. Der er også masser af muligheder for at få en elevplads, hvor du uddanner dig til automatiktekniker, flymekaniker, elektronikfagtekniker, våbenmekaniker eller måske lastvognsmekaniker. Hvis du synes brandbekæmpelse og indsatser ved kriser og katastrofer er spændende, så er det værnepligten hos Beredskabsstyrelsen, du skal se nærmere på. Og hvis du ikke er til fuldtidsarbejde, men er engageret og har viljen til at yde en frivillig indsats, så er der også en masse uddannelsesmuligheder i Hjemmeværnet.

Læs mere om uddannelser og karriereveje på Forsvarsministeriets område her:

Uddannelse i Forsvaret

Karriere i Forsvaret 

Karriere i Beredskabsstyrelsen

Frivillig i Hjemmeværnet

Ledige stillinger

Søværnet i båd

LÆS MERE OM EN FREMTID I FORSVARET

Her kan du søge mere viden om en fremtid i Forsvaret, Hjemmeværnet og Beredskabsstyrelsen og få et indtryk af hvad vi kan tilbyde dig, samt hvad der gør Forsvaret til en af landets mest alsidige uddannelsesinstitutioner.

EN HELT UALMINDELIG ARBEJDSPLADS


Med over 20.000 ansatte er Forsvaret en af Danmarks største og mest alsidige arbejdspladser. Vi er en højteknologisk virksomhed, hvor du kan få løn under uddannelse, fleksible arbejdstider og kompetenceudvikling. Både under uddannelse og som kollega indgår du i et stort og uhøjtideligt teamwork, hvor alle arbejder for samme sag: At sikre en fredelig og demokratisk udvikling i verden og et sikkert samfund i Danmark.

I Forsvaret får du automatisk adgang til en bred vifte af uddannelsesmuligheder. Langt de fleste vil gøre dig selvskreven til et job i Hæren, Søværnet, Flyvevåbnet eller Beredskabsstyrelsen, men de vil også pege på nye muligheder for videreuddannelse både i og uden for Forsvaret.

yazhiya

"For at sætte ord på, hvorfor jeg blev en del af Det Danske Forsvar, var det af flere årsager: Jeg elsker generelt at udfordre mig selv, og jeg elsker at se resultater. At være en del af Det Danske Forsvar var sjovt, spændende, udfordrende, hårdt, bekræftende, lærerigt, modigt, oplevelsesrigt - og mest af alt, har jeg lært så meget om mig selv. Jeg er blevet mere moden og modig, og det har givet blod på tanden - jeg er utrolig stolt af mig selv, og ville aldrig være oplevelsen foruden. Jeg har både fået de bedste venskaber, og samtidig lærte jeg, at man kan 10% mere end man tror.

Yazhiya Ramesh