Fortsæt til indhold
Unge mennesker i uniform

prøv det

Inspirationsdag for unge

scroll down

Inspirationsdag for Unge

Har du overvejet en uddannelse eller et job i Forsvaret eller Beredskabsstyrelsen? Eller måske at blive frivillig i Hjemmeværnet? Så kom og bliv klogere på dine muligheder i Forsvaret, Beredskabstyrelsen og Hjemmeværnet. Forsvaret er både en attraktiv arbejdsplads, uddannelsesinstitution og praktiksted med mange muligheder for unge i hele Danmark.

Så kom og få en lærerig dag, når Forsvaret åbner op for besøg på "Inspirationsdage for unge" i hele Danmark. Mød de ansatte fra Forsvarets tre værn, Beredskabsstyrelsen og de frivillige fra Hjemmeværnet. Tilmeld dig og hør mere om de mange spændende uddannelser, du ikke vidste, at vi havde og få svar på dine spørgsmål.

Måske er det starten på en uddannelse, job eller karriere? 

Tilmeld dig
Inspirationsdag for Unge

OBS: Inspirationsdage for unge er desværre aflyst. Dette skyldes sikkerhedsforanstaltninger i forbindelse med Covid-19.

Alle tilmeldte vil modtage en mail, som informerer om aflysningen.

Varde Kaserne 13/8
Flyvestation Aalborg 13/8
Beredskabscenter Midtjylland (Herning) 20/8
Odense HJV 25/8
Vordingborg Kaserne 25/8
Svanemøllen Kaserne (København) 26/8
Haderslev Kaserne 27/8


SAMMEN ER VI STÆRKE
En uddannelse i Forsvaret, Hjemmeværnet og Beredskabsstyrelsen er anderledes. Her lærer du ikke kun om hvad der står i bøgerne. Du lærer også helt konkret, hvad det vil sige at løse vanskelige opgaver langt væk fra skrivebordet - højt oppe under skyerne, langt ude på havet eller dybt inde i danske skove med en hverdag, der veksler mellem teori og praksis.

Det handler ikke kun om, hvor hurtigt du kan løbe, eller hvor skarp du er på en skydebane. Det handler først og fremmest om, at udfolde dit potentiale i samspil med andre. Her er forskellighed en styrke og vi er stærkest, når vi arbejder sammen om et fælles mål. 

Beredskabsstyrelsen
værnepligt kvinder 3

Program

Programmet på dagen består af både oplæg, praktiske opgaver, rundvisning mv. og vil variere fra arrangement til arrangement. Yderligere fokus for dagene kan du se under tilmeldingsmodulet for de enkelte dage.

Programmet vil kunne indeholde flere af disse aktiviteter: 

 • Orientering om uddannelse- og karrieremuligheder
 • Adskillelse og samling af gevær M95/96/10
 • De 4 grundregler i førstehjælp
 • Fremvisning af udrustning
 • Rundvisning på stedet
 • Tilberedning af feltration
 • Samarbejde i rejsning af 3 forskellige bivuaktyper
 • Samarbejdsøvelse på forhindringsbanen
 • Samarbejde i sløringsopgave
 • Opgaveløb på en 2 km rundstrækning
 • Forevisning af militære køretøjer
 • Skydesimulator

Bemærk at start- og sluttidspunkt kan variere fra sted til sted. Det endelige program bliver udleveret ved ankomst. Forud for dagen får du en mail med besked om hvornår din inspirationsdag starter og slutter, samt en række praktiske informationer.

OBS. - Forsvaret er i tæt dialog med relevante myndigheder om Covid-19 og tager alle nødvendige foranstaltninger i overensstemmelse med deres anbefalinger til afholdelse af arrangementer. 

Vi åbner hele verden for dig

Forsvaret og Beredskabsstyrelsen har tilsammen mere end 40 forskellige uddannelser, du kan søge. Her kan du blandt andet begynde en it-karriere som værnepligtig eller søge et it-job som civil. Eller hvad med at blive maskinteknisk officer eller våben- og elektronikofficer i Søværnet? Du kan også slå dine folder som kontrol- og varslingsofficer, hvor du får ansvar for at koordinere den militære flytrafik i luftrummet. Eller hvad med at blive pilot? 

På landjorden kan du bl.a. blive en god soldat – professionel eller frivillig. Der er også masser af muligheder for at få en elevplads, hvor du uddanner dig til automatiktekniker, flymekaniker, elektronikfagtekniker, våbenmekaniker eller måske lastvognsmekaniker. Hvis du synes brandbekæmpelse og indsatser ved kriser og katastrofer er spændende, så er det værnepligten hos Beredskabsstyrelsen, du skal se nærmere på. Og hvis du ikke er til fuldtidsarbejde, men er engageret og har viljen til at yde en frivillig indsats, så er der også en masse uddannelsesmuligheder i Hjemmeværnet.

Læs mere om uddannelser og karriereveje på Forsvarsministeriets område her:

Uddannelse i Forsvaret

Karriere i Forsvaret 

Karriere i Beredskabsstyrelsen

Frivillig i Hjemmeværnet

Ledige stillinger

 

INSPIRATIONSDAG FOR KVINDER

Du kan også komme til Inspirationsdag for kvinder, som er en dag, der er specielt tilrettelagt for kvinder.

Læs mere og tilmeld dig her

 

 

Søværnet i båd

LÆS MERE OM EN FREMTID I FORSVARET

Her kan du søge mere viden om en fremtid i Forsvaret, Hjemmeværnet og Beredskabsstyrelsen og få et indtryk af hvad vi kan tilbyde dig, samt hvad der gør Forsvaret til en af landets mest alsidige uddannelsesinstitutioner.

EN HELT UALMINDELIG ARBEJDSPLADS


Med over 20.000 ansatte er Forsvaret en af Danmarks største og mest alsidige arbejdspladser. Vi er en højteknologisk virksomhed, hvor du kan få løn under uddannelse, fleksible arbejdstider og kompetenceudvikling. Både under uddannelse og som kollega indgår du i et stort og uhøjtideligt teamwork, hvor alle arbejder for samme sag: At sikre en fredelig og demokratisk udvikling i verden og et sikkert samfund i Danmark.

I Forsvaret får du automatisk adgang til en bred vifte af uddannelsesmuligheder. Langt de fleste vil gøre dig selvskreven til et job i Hæren, Søværnet, Flyvevåbnet eller Beredskabsstyrelsen, men de vil også pege på nye muligheder for videreuddannelse både i og uden for Forsvaret.

yazhiya

"For at sætte ord på, hvorfor jeg blev en del af Det Danske Forsvar, var det af flere årsager: Jeg elsker generelt at udfordre mig selv, og jeg elsker at se resultater. At være en del af Det Danske Forsvar var sjovt, spændende, udfordrende, hårdt, bekræftende, lærerigt, modigt, oplevelsesrigt - og mest af alt, har jeg lært så meget om mig selv. Jeg er blevet mere moden og modig, og det har givet blod på tanden - jeg er utrolig stolt af mig selv, og ville aldrig være oplevelsen foruden. Jeg har både fået de bedste venskaber, og samtidig lærte jeg, at man kan 10% mere end man tror.

Yazhiya Ramesh

Evaluering af inspirationsdage for unge

Har du deltaget i en af Forsvaret inspirationsdage for unge, er vi meget interesserede i at høre om din oplevelse og mening om dagen. Du kan give din mening til kende ved at klikke dig ind på nedenstående link og besvare undersøgelsen. Din deltagelse i undersøgelsen er anonym.
 
På forhånd tak for din deltagelse.
 
Med venlig hilsen
Forsvarsministeriet Personalestyrelse

Evaluering af Inspirationsdag for Unge