Fortsæt til indhold

Professionel soldat

Terminalassistent i Flyvevåbnet

scroll down

I berøring med hele forsvaret!

Vil du indgå i et stærkt arbejdsfællesskab, hvor du løser opgaver i både ind- og udland?

Kan du levere, hvad enten opgaven løses på Flyvestation Karup, eller et hvilket som helst sted i verden, hvor der er et militært behov?
Joint Movement and Transportation Organisation (JMTO) er Forsvarets transportspecialister. Vi sørger for, at vores kolleger kommer trygt frem, når de skal på mission eller øvelse, og at de får alt det nødvendige med sig; køretøjer, våben, ammunition, reservedele, tøj og proviant.

Du vil blive en del af Movement Control (MOVCON), som er JMTO’s udførende enhed. Det er i MOVCON, det praktiske arbejde ved en transport bliver udført. Det indebærer bl.a. at være til stede i lufthavne, skibshavne, togstationer eller fragtcentraler, hvor dit arbejde bliver at sørge for, at alt foregår sikkert, korrekt og så let som muligt for de rejsende enheder, vi støtter.
Som terminalassistent kommer du desuden til at arbejde med udarbejdelse af dokumenter omkring land-, sø-, tog- og lufttransport med blandt andet fokus specifikt på håndtering af farligt gods.

Ønsker du en fremtid med højteknologisk udstyr og avanceret materiel i Danmark og ude i verden, så er uddannelsen som terminalassistent helt sikkert noget for dig.

Her er din virkelighed

Hvor lang tid tager uddannelsen?
Uddannelsen tager 2-3 år. Den består af en række kurser ved MOVCON og ved eksterne kursusudbydere kombineret med praktisk tjeneste ved en MOVCON terminaldeling.

Hvad er ansøgningsfristen?
Uddannelsen søges via ledige stillingsopslag.
Se jobopslag

Hvornår starter jeg?
Uddannelsen som terminalassistent starter i forlængelse af ansøgt stilling, med et individuelt uddannelses- og praktikforløb. MOVCON grunduddannelse kører løbende flere gange årligt.Adgangskrav

Du skal have gennemført og bestået en grundlæggende militær uddannelse fra enten Hæren, Søværnet eller Flyvevåbenet. Hvis du har gennemføre en basisuddannelse i Beredskabsstyrelsen, skal du gennemgå en Grundlæggende Militær Uddannelse af syv ugers varighed hos Operations Support Wing (OSW) på Flyvestationen i Karup.

FOR AT KOMME IND SKAL DU:

Bestå optagelsesprøven

Optagelsesprøven udføres ved Forsvaret Rekruttering på Nyholm (København) og består af:

Derudover skal du:

 

Har du spørgsmål?

Vil du vide mere om Flyvevåbnets uddannelser, kan du kontakte os på 2551 1899 mandag til fredag kl. 7.30-18.00.

Uddannelsens opbygning

  • Funktionsuddannelse
    2-3 år

Min fremtid

Du vil i forlængelse af din uddannelse, blive involveret i øvelse og operative opgaveløsninger. Du kan tidligst blive udsendt 12 måneder efter, du har afsluttet din uddannelse. Hvor ofte du bliver udsendt afhænger af din jobfunktion, politiske beslutninger – og af dig selv. 

Læs mere om udsendelse med Forsvaret  

Der skal i forbindelse med jobbet som terminalassistent påregnes en del rejseaktivitet, da de fleste opgaver foregår væk fra dit normale tjenestested (Karup).

Fra de faglige konstabeluddannelser kan du søge videre på sergentskole og blive uddannet til sergent, og derefter får du mulighed for at kombinere din faglige uddannelse med en mellemlederuddannelse.