Fortsæt til indhold

Professionel soldat

Reaktionsstyrke-
uddannelse i Hæren

scroll down

Vil du være professionel soldat?

Drømmer du om at blive professionel soldat, hvor du kan udsendes til militære enheder og være med til at understøtte Forsvarets nationale beredskab eller indgå i internationale operationer? Som professionel soldat i hærens reaktionsstyrker (HRU) bliver du uddannet med henblik på en udsendelse, men ikke alle bliver udsendt. Du vil også have mulighed for at indgå i det nationale beredskab, hvor der vil være opgaver indenfor sikkerhed og opretholdelse af Danmarks suverænitet. 

Som udsendt reaktionsstyrkesoldat bliver din hovedopgave at bidrage til at skabe stabilitet og fred i området. Afhængig af området og konfliktens art løser du bl.a. opgaven ved at formidle nødhjælp til civilbefolkningen, håndhæve ro og orden, patruljere, overvåge, eftersøge og ikke mindst samarbejde med både militære og civile. For at kunne udsendes, er det en forudsætning, at du som minimum gennemfører din HRU tilfredsstillende. 

Så hvis du ønsker en fremtid med mange slags opgaver – lige fra egentlig kamp til humanitær hjælp, så er uddannelsen som professionel soldat i Hæren måske noget for dig?

Her er din virkelighed

Hvad bliver min løn under uddannelsen?
ca. 21.250 kr./mdr. inkl. militærtillæg.

Som færdiguddannet er din løn

Basisløn: 22.711 kr./mdr. + militærtillæg: 1.912 kr./mdr.
Udetillæg: 13.770 kr./mdr.
FN-tillæg: 6.993 kr./mdr.

Stående styrke: 22.711 kr./mdr. + militærtillæg: 1.912 kr./mdr.

Hvor lang tid tager uddannelsen?
Ca. 8 måneder.

Hvad er ansøgningsfristen (hjemsendte)?
4. august 2024.

Hvornår starter jeg?
2. december 2024.

Hvornår er der afprøvning?
I ugerne 34, 36 og 37 - 2024.Adgangskrav

Hvis du har gennemført Hærens, Søværnets eller Flyvevåbnets basisuddannelse, kan du søge uddannelsen som professionel soldat hos Hærens Reaktionsstyrker.


FOR AT KOMME IND SKAL DU:

   
Bestå optagelsesprøven

  • Interview med psykolog
  • Helbredsundersøgelse


Hvornår afholdes optagelsesprøven? 

Optagelsesprøverne gennemføres i ugerne 34, 36 og 37.

Hvor foregår optagelsesprøven? 

Optagelsesprøven foregår på Nyholm i København

Når alle ansøgere er blevet afprøvet sender vi et svar på din ansøgning til din e-boks.

Har du spørgsmål?

Vil du vide mere om uddannelsen, så kontakt os på telefon 72819000 mandag til torsdag kl. 10-14, fredag kl. 10-12 eller på mail fps-ktp-vej-stu@mil.dk

Uddannelsens opbygning

  • 8 måneders konstabeluddannelse

Der er en mening jo med tingene og du bliver ikke sat til noget for sjov skyld. På den måde får du rykket nogle grænser og udvikler dig som menneske.

Stig, elev på hærens reaktionsstyrker.

Min fremtid

Reaktionsstyrkeuddannelsen er et godt fundament for en videre karriere som professionel soldat i Forsvaret. I den forbindelse kan der være mulighed for udsendelse. 

Læs mere om udsendelser med Forsvaret 

Efter reaktionsstyrkeuddannelsen kan du specialisere dig via en konstabeluddannelse, eller du kan søge videre på sergentuddannelsen i et af de tre værn. I Hæren får du meriteret din reaktionsstyrkeuddannelse og kan optages på en afkortet sergentuddannelse på Hærens Sergentskole.