Jægersoldat

Specialstyrker

Operatør ved Jægerkorpset

scroll down

De bedste af de bedste til lands

Vil du være en del af specialstyrkerne som jægersoldat, der går forrest i ukendt terræn og baner vejen for andre soldater? Som jægersoldat bliver du uddannet til at udføre mange forskellige typer militære opgaver inden for det fulde konflikt-spektrum; opklaringskamp, sikkerhed og uddannelse i både krigs- og fredstid. Den internationale tjeneste vil derfor være er en naturlig del af din verden.

Uddannelsen til jægersoldat er et maraton med mange overraskende forhindringer, der kræver noget helt særligt at klare sig igennem. Din hverdag vil være travl, men fyldt med spændende kurser samt øvelser i både ind- og udland. Under international tjeneste vil I ofte være de første i området, hvor I håndterer opgaver som trusselsvurderinger og personbeskyttelse. Du vil undervejs i uddannelsen som jægersoldat blive udfordret som aldrig før, hvor din fysik, vilje og udholdenhed vil være afgørende egenskaber for at gennemføre de forskellige udfordringer og derved opnå din plads blandt eliten.

Hvis du er i stand til at overvinde din egen frygt samt bevare overblikket, når tingene strammer til, og samtidig ønsker en fremtid, hvor du er en af de få udvalgte, der skal håndtere opgaver som konventionelle styrker ikke kan, har du så overvejet at søge uddannelsen som jægersoldat?

Her er din virkelighed

Hvad bliver min løn?
Under uddannelse: ca. 18.500 – 25.000 kr./mdr.
Startløn som færdiguddannet: ca. 18.500 – 25.000 kr./mdr. samt et specialoperationsstyrketillæg på mellem ca. 1.500 til 7.500 kr./mdr. afhængigt af dine øvrige ansættelsesvilkår.

Hvor lang tid tager uddannelsen?
Ca. 41 uger.

Hvad er ansøgningsfristen?
Der kan bookes plads frem til dagen før den aktuelle dato (så længe der er plads).

Hvornår starter jeg?
Hvis du er civil, starter du på basisuddannelse 3. august 2020.

Hvis du er hjemsendt, skal du starte på Reakrionsstyrkeuddannelse 1. december 2020.

ADGANGSKRAV
Hvad skal der til for at blive optaget? Som om noget nyt behøver du ikke have en militærbaggrund for at søge uddannelsen. Du skal dog have folkeskolens afgangsprøve med minimumkarakteren 02 eller tilsvarende i fagene dansk, engelsk og matematik. Vær desuden opmærksom på at du skal være minimum 21 år ved uddannelsesstart (under 31 år foretrækkes), dansk statsborger og kan erhverve kørekort (må ikke være fradømt kørekort ved mødetidspunkt).

Du skal desuden have været på Forsvarets Dag og være erklæret egnet.

Er du er fast tjenestegørende konstabel eller befalingsmand af sergent eller officersgruppen, skal du søge om start på Patruljekursus og Aspirantkursus via kommandovejen (arrangementsstyring). Du skal søge senest d. 31. januar 2021.”

For at komme ind skal du

BESTÅ OPTAGELSESPRØVEN
Optagelsesprøven er inddelt i fem selektioner.

1. Selektion (én dag)
Selektionen består af den fysiske test (niveau 5)
Hvis du gennemfører den fysiske afprøvning tilfredsstillende på dagen, fortsætter du med en række digitale tests bl.a. intelligens- og sproglige kundskaber. Undervejs orienterer Jægerkorpset om uddannelsen.

Selektion B (fem dage)
Selektionen afholdes i uge 38 ved Jægerkorpset.

Selektion C (én dag)
Afholdes i løbet af oktober ved Forsvarets Rekruttering og består af:
• Helbredsundersøgelse

• Interview med psykolog

• Kommission (vurdering af egnethed til uddannelsen)


Du skal opfylde Forsvarets basale og særlige helbredskrav
Du skal kunne sikkerhedsgodkendes til "Yderst hemmelig" 


Har du spørgsmål?
Vil du vide mere om uddannelsen som operatør i Jægerkorpset, så kontakt os på 72819000 mandag til torsdag kl. 8-14 eller fredag kl. 8-11.
Uddannelsens opbygning
 • Under uddannelsen til operatør i Jægerkorpset er der forskellige uddannelsestemaer. Blandt andet fysisk og mental træning, orientering, MEDIC, militærkommunikation, skydning, kampsvømning, fartøjstjeneste (her erhverves speedbådsbevis), patruljetjeneste, dykning, faldskærm, entring, boarding og sprængning.

  Uddannelsen som operatør ved Jægerkorpset er bygget således:
  • Udvidet optagelsesprøve (1 uge) – foregår i Nordjylland, mødested Flyvestation Aalborg.
  • SOF basisuddannelse (6 uger) mødested Frederikshavn. På baggrund af dine militære kompetencer, foretages en individuel vurdering af i hvilket omfang deltagelse er påkrævet.
  • Selektionsmodul (5-7 uger), mødested Aalborg.
  • SOF grunduddannelse (13-15 uger).
  • Jægeruddannelsen (15 uger).

 • Uddannelses- og tjenestesteder
  Jægerkorpset holder til på Flyvestation Aalborg.
 • Som jægersoldat er du ofte udsendt på øvelse for at træne i ind- og udland. Derfor er din arbejdstid, udsendelsesperioder og varighed ofte svære at fastlægge. Det er vigtigt, at du tænker over disse forhold og afstemmer dem med hjemmefronten, inden du vælger uddannelsen som jægersoldat og din efterfølgende tjeneste ved Jægerkorpset.

  Læs mere om udsendelse med Forsvaret

"Hver uge på kurset oplever du, at du har brudt grænserne for, hvad du troede, du kunne. Det kan være svært – men man vokser med det."

– Tejs, uddannet i Jægerkorpset.

Jaegersoldat fly

Min fremtid

Efter endt uddannelse fortsætter du i Jægerkorpsets operative patruljer, hvor yderligere uddannelse og træning stadig er en del af hverdagen. Du bliver en del af Jægerkorpsets operative kapacitet, og løser opgaver i rammen i af jægerdelingen.

Der er ingen tjenestepligt forbundet med uddannelsen, men vi forventer, at du bliver i Jægerkorpset i en årrække. Efter en årrække kan du få mulighed for at gøre tjeneste i den resterende del af Jægerkorpset udenfor jægerdelingen. Alternativt kan du bruge dine kompetencer i andre jobs udenfor Jægerkorpset. Uddannelsen kan også give mulighed for karrierestillinger udenfor Forsvaret.

Se øvrige specialstyrke uddannelser