Fortsæt til indhold

Professionel soldat

Militærpoliti

scroll down

Kan du være en dygtig soldat og en juridisk autoritet?

Vil du være politimyndighed i Forsvaret, hvor du både skal mestre militærfærdigheder og håndtere juridiske sager? Som uddannet politi indenfor militærpolitiet (MP) er din primære opgave at støtte Forsvarets enheder med opretholdelse af lov, orden og disciplin blandt militært personel. militærpolitiets rolle er altid at undgå, at konflikten eskalerer og i stedet tale situationen ned. For at gøre dette skal du først og fremmest lære at forstå og kommunikere med dine medmennesker. Disse kompetencer opnår du i din uddannelse til politi i Forsvaret.

Efter grunduddannelsen på 10½ måned udnævnes du MP samt til korporal (BM bibeholder dog deres grad) og har nu beføjelse til at udføre politivirket i Forsvaret.

Herefter følger 8-12 måneders funktions- og enhedsuddannelse før man er færdiguddannet til enten INTOPS eller et beredskab.

Gennem uddannelsen vil du lære at klare alle tænkelige situationer – både herhjemme og som udsendt i verdens brændpunkter. Herunder gennemførelse af ransagning og undersøgelser i forbindelse med uheld eller lovovertrædelser. Du vil også lære at udføre trafikkontrolopgaver, eskorteopgaver, vagt- og livvagtsopgaver. Foruden dette er militærpolitiet specialister i træning af udenlandske Politi- og militærpolitienheder (kapacitetsopbygning) og bliver ofte udsendt.

Hvis du mener, at du kan fortsætte, når andre stopper, løbe hurtigere end de hurtigste og ikke mindst bevare roen, hvis situationen spidser til, så er en uddannelse i militærpolitiet måske noget for dig?

Her er din virkelighed

Hvad bliver min løn?
Ca. 18.300 kr./mdr. under uddannelsen

Hvor lang tid tager uddannelsen?
18 ½ - 20 ½ måned.


Hvad er ansøgningsfristen?
Seneste ansøgningsfrist var den 12. marts 2024. Uddannelsen kan pt. ikke søges.

Hvornår starter jeg?
-

Hvornår er der afprøvning?
-


Adgangskrav

For at søge uddannelsen skal du have gennemført en basisuddannelse i Forsvaret eller Hjemmeværnets lovpligtige uddannelse, og have minimumskarakteren 02 eller tilsvarende i fagene matematik, dansk og engelsk fra folkeskolens afgangsprøve. Du skal derudover have erhvervet dig B kørekort til uddannelsesstart. Vær opmærksom på at uddannelsen kræver både fysisk og boglig indsats.


For at komme ind skal du

Bestå optagelsesprøven:

 • Forsvarets basistest
  Skal bestås til niveau 3 - læs hvad det betyder her
   
 • 300 meter svømning (fri) uden tidsbegrænsning i umiddelbar forlængelse af basistesten.
 • Helbredsundersøgelse
 • Skriftlige prøver
 • Interview med repræsentanter fra militærpolitiet
 • Interview med psykolog

Derudover skal du kunne:

Har du spørgsmål?

Vil du vide mere om uddannelsen som militærpoliti i Forsvaret, så kontakt os på 72819000 mandag til torsdag kl. 8-14 eller fredag kl. 8-11.

Uddannelsens opbygning

 • 10½ mdr. Aalborg Kaserne i Nørresundby

 • Aalborg Kaserne i Nørresundby

 • Aalborg Kaserne i Nørresundby

Hvad laver en MP’er i Forsvaret?

Vi er stadig soldater, men vi lærer et helt nyt fag, som er det politifaglige. Vi ved godt, at vi skal ud og udfylde en særlig rolle.

Morten - militærpolitielev

Min fremtid

Når du har bestået uddannelsen, udnævnes du korporal ved militærpolitiet. Du ansættes og anvendes dernæst, efter den grad og erfaring du kom med. Der kan være mulighed for udsendelse. 

Læs mere om udsendelse med Forsvaret

Der er et stort behov for MP'er, der har mulighed for at blive i funktionen over en længere årrække. Ligeså er der et stort behov for at videreuddanne konstabler inden for militærpolitiet til eksempelvis sergenter og fortsat virke i funktionen.