Fortsæt til indhold

Konstabel i Flyvevåbnet

Identification Operator i Forsvaret

scroll down

Vil du være med til at overvåge, opdage og identificere flytrafik?

Forestil dig at være en del af Air Control Wings beredskab i det miltære operationscenter på Flyvestation Karup, hvor du sammen med dedikerede kolleger fra Flyvevåbnet overvåger det danske luftrum.

Som uddannet Identification Operator identificerer du fly, der nærmer sig Danmark. Din vigtigste opgave er at spotte, hvis noget er uden for normalbilledet i luftrummet. Hvis du som Identification Operator ser noget ukendt eller mistænkeligt på dit radarsystem, skal der handles hurtigt og effektivt – hverdagen er ikke en øvelse, men en skarp og ægte virkelighed!

Identification Operatoren er den første til at spotte mistænkeligt adfærd og dermed sætte gang i de processer, der i sidste ende igangsætter det nationale afvisningsberedskab. Du arbejder tæt sammen med det øvrige kontrol- og varslingsteam i operationscentret på Flyvestation Karup, og som en del af NATOs integrerede luftforsvar, arbejder du ligeledes tæt sammen med de andre NATO-enheder på tværs af grænserne. 

Du får en alsidig og afvekslende hverdag med en stor grad af ansvar og selvstændighed. Opgaverne kan være hektiske og med højt arbejdstempo, hvor gode evner til multitasking og håndtering af pres er et ubetinget plus. Andre gange er opgaven rolig. Som Identification Operator skal du være i stand til at kunne tænke taktisk, hurtigt og bevare overblikket på samme tid. Desuden er det afgørende for opgaveløsningen, at du har gode samarbejdsevner, besidder gode kommunikationsfærdigheder og kan kommunikere på både dansk og engelsk samt er nysgerrig på at lære.

Drømmer du om en fremtid, der involverer højteknologisk udstyr og ansvar for luftrumsovervågning, er uddannelsen som Identification Operator det oplagte valg for dig.

Din dagligdag
Du vil have din daglige gang på Flyvestation Karup, hvor du sammen med dine kolleger overvåger det danske luftrum 365 dage om året døgnet rundt. Du kommer derfor til at indgå i et vagthold, der skiftevis har dag- og nattevagter. Du bliver en del af en mangfoldig familie bestående af passionerede kolleger, der hver dag bidrager med engagement og et højt fagligt niveau. Vi har et stærkt kollegafællesskab, og vi tror på, at den enkelte kan gøre en stor forskel, men at vi ved fælles styrke kan nå endnu mere.

OM OS:
Som Identification Operator bliver du ansat i Flyvevåbnets enhed Air Control Wing.  

Myndigheden er en operativ enhed, der alle årets dage står for overvågningen og kontrollen med luftrummet over Danmark. Den operative opgaveløsning er støttet af en supportenhed og logistikenhed, hvor specialiserede teams løser opgaver med alt lige fra sikkerhed og militær træning til vedligeholdelse og optimering. 

Læs mere om myndigheden Air Control Wing 

Få et unik indblik i, hvordan Air Control Wing overvåger det danske luftrum i DR´s explainer

 

Webinar 11. marts 2024

Kom online og hør om Flyvevåbnets uddannelse til Identifikations operatør. Vi vil fortælle om uddannelsen, optagelseskrav, afprøvningen, jobbet efterfølgende.
 
Webinaret er via ZOOM (Webinaret og chatten optages ikke!)
 
Tilmeldingsfrist den. 10 Marts 2024, kl. 23:59 - tilmeld dig her

Her er din virkelighed

Hvor lang tid tager uddannelsen?
Ca. 5 måneder.


Hvad er ansøgningsfristen?
Seneste ansøgningsfrist var den 17. marts 2024. Uddannelsen kan pt. ikke søges.

Hvornår starter jeg?
Dato tilgår.

Hvornår er der afprøvning?
-


Adgangskrav

FOR AT KOMME IND SKAL DU

Bestå optagelsesprøven
Vi indkalder dig til en optagelsesprøve af to dages varighed. 
Optagelsesprøven afholdes hos Forsvarets Rekruttering og består af:

 
 
Ønskelige krav
Kan erhverve kørekort (må ikke være fradømt kørekortet på mødetidspunktet)


Når alle ansøgere er blevet afprøvet sender vi et svar på din ansøgning til din e-boks.

Kontakt kursusleder: 
Sergent Jesper Harder 
Mail: ACW-SES-011@mil.dk
Telefon: 72 84 51 19 

Har du spørgsmål?

Vil du vide mere om Flyvevåbnets uddannelser, kan du kontakte os på 2551 1899 mandag til fredag kl. 7.30-18.00.

Uddannelsens opbygning

  • Uddannelsessted
    Flyvestation Karup.
Andreas Fighter Controller og Marie Identification Operator

Første og andet led i afvisningsberedskabet

Mød Marie og Andreas

Min fremtid

Vi tilbyder en stilling, som er et godt springbræt til en videre karriere i Flyvevåbnet og resten af Forsvaret, da der er gode muligheder for videreuddannelse og kompetenceudvikling i forhold til et videre karriereforløb. 

Du kan søge videre på sergentskole og blive uddannet til sergent, og derigennem får du mulighed for at kombinere din faglige uddannelse med en mellemlederuddannelse. Du har også mulighed for at videreuddanne dig til officer gennem en akademiuddannelse i Forsvaret.

Som identification operator er du fastansat som konstabel i Flyvevåbnet. Du får mulighed for at arbejde ved Air Control Wings mobile enhed, hvor du deltager i både de daglige operationer samt i øvelser i ind- og udland. Den mobile enhed er Air Control Wings bidrag til Forsvarets internationale operationer.

Første udsendelse til internationale operationer er tidligst 12 mdr. fra den dag, du starter. Derefter kan du forvente udsendelser med 3-4 års intervaller, alt efter speciale, forsvarets behov og egne ønsker. Det er muligt at søge om at blive udsendt oftere. En udsendelse varer typisk 3-6 mdr. Disse udsendelser giver dig mulighed for at afprøve og udvikle dine kompetencer og erfaringer. 

Læs mere om udsendelse med Forsvaret 

Rollemodel Marie Citat

Man skal være dygtig til at have mange bolde i luften på én gang og multitaske på højeste plan...

Marie, identification operator