Operationsassistent

Konstabel i Flyvevåbnet

Operationsassistent

scroll down

vil du arbejde med kommunikation med piloter?

Vil du være ansvarlig for at overvåge og opdatere oplysninger om flyvning i forskellige softwaresystemer samt videregive disse oplysninger til piloter, kontrol- og varslingsenheder foruden civile myndigheder? Som operationsassistent vil det være dine arbejdsopgaver, hvor du kommunikere over både telefon og radio.

Så vil du have en fremtid, hvor du koordinerer piloternes ønsker om træningsområder, flyveruter og specialmissioner til ind- og udland samt indhente diverse forskellige tilladelser i forbindelse med flyvningen, så kan uddannelsen som operationsassistent måske være noget for dig?

Her er din virkelighedHvor lang tid tager uddannelsen?
Ca. 1,5 år

Hvad er ansøgningsfristen?
Ansøgningfristen er overskredet

Adgangskrav
For at søge uddannelsen skal du have bestået folkeskolens afgangsprøve med en minimumskarakter på 02 eller tilsvarende i fagene matematik, dansk og engelsk. Derudover skal du være fyldt 18 år ved uddannelsesstart og have gode engelsk kundskaber.

Forsvaret er IKKE omfattet af uddannelsesloftet.

FOR AT KOMME IND SKAL DU

Bestå optagelsesprøven
Vi indkalder dig til en optagelsesprøve efter ansøgningsfristens udløb. Optagelsesprøven gennemføres af Forsvarets Rekruttering. Optagelsesprøven består af:

• Skriftlige prøver
• Interview med psykolog
• Helbredsundersøgelse

Opfylde forsvarets basale helbredskrav
Kunne sikkerhedsgodkendes
 
Har du spørgsmål?
Vil du vide mere om mere om uddannelsen, kan du kontakte os på 72819000 mandag til torsdag kl. 8.00-14.00 og fredag kl. 8-11.
Uddannelsens opbygning
  • Du starter på en firemåneders basisuddannelse. Efter basisuddannelsen påbegynder du den egentlige kommunikationsuddannelse, der varer ca. 3 måneder. Dette foregår også i Frederikshavn på Center for Taktik.

    Funktionsuddannelsen (12 måneder) består af en operationsassistentkursus, som tager 4-6 uger. Jobbet kræver en del ”on-the-job-training” for at få opbygget den nødvendige viden og rutine. Du vil også blive oplært i at bruge forskellige softwaresystemer. Alt i alt tager det ca. 1 år at opnå den nødvendige rutine til at være fuldgyldig operationsassistent.
  • Uddannelsessted
    Flyvestation Karup
  • Som fastansat i Flyvevåbnet har du pligt til at deltage i internationale fredsbevarende operationer. Du kan dog tidligst blive udsendt 12 måneder efter, du har afsluttet din uddannelse. Hvor ofte du vil blive udsendt afhænger af din jobfunktion, politiske beslutninger – og af dig selv. Du kan nemlig også selv søge om at komme med på internationale operationer, hvis du har lyst. En udsendelse varer typisk 3-6 måneder.
Flyvevåbnet f-16 2

Min fremtid

Du kan blive fastansat som konstabel i Forsvaret efter endt uddannelse. På de faglige konstabeluddannelser kan du søge videre på sergentskole og blive uddannet til sergent, og derigennem får du mulighed for at kombinere din faglige uddannelse med en mellemlederuddannelse.