Mission planner

Konstabel i Flyvevåbnet

Bliv Mission Planner i Forsvaret

scroll down

er Planlægning og forberedelse af missioner noget for dig?

Vil du arbejde tæt sammen med piloterne, og hjælper med at forberede piloternes missioner? Som Mission Planner sørger du for at udarbejde og udsende flyveplaner, når alt er forberedt til missionen. Mens piloterne er i luften, opdaterer du bl.a. flyvepublikationer og piloternes statusprogram.

Så vil du have en udfordrende og alsidig fremtid med både kontorarbejde og briefingopgaver, så er uddannelsen som Mission Planner måske noget for dig?

Her er din virkelighedHvor lang tid tager uddannelsen?
Ca. 1½ år

Hvad er ansøgningsfristen?
Uddannelsen kan pt. ikke søges

Adgangskrav

For at søge uddannelsen skal du være fyldt 18 år ved uddannelsens start og have folkeskolens afgangsprøve med minimum karakteren 02 eller tilsvarende i fagene dansk, engelsk og matematik – derudover skal du have gode engelsk kundskaber.


FOR AT KOMME IND SKAL DU

Bestå optagelsesprøven
Optagelsesprøven udføres ved Forsvaret Rekruttering og består af:
 
• Skriftlige prøver
• Interview med psykolog
• Helbredsundersøgelse


Opfylde forsvarets basale helbredskrav
Kunne sikkerhedsgodkendes


Ønskelige krav
Kan erhverve kørekort (må ikke være fradømt kørekortet på mødetidspunktet). Du har gode engelsk kundskaber samt flair for at arbejde med IT applikationer og programmer


Har du spørgsmål?
Vil du vide mere om mere om Flyvevåbnets uddannelser kan du kontakte os på 25511899 mandag til fredag kl. 7.30-18.00.
Uddannelsens opbygning
 • Uddannelsesforløb
  5 måneder militærfaglig uddannelse 12 måneder funktionsuddannelsen
 • Basis- og militærfaguddannelse
  Du starter med en basis- og militærfaguddannelse <MANGLER LINK>
 • Funktionsuddannelsen (12 måneder) består af flere forskellige moduler, som samlet giver dig en Mission Planner uddannelse.

  Du skal bl.a. gennemgå uddannelse i navigation, datatransmissions- og kommunikationsmidler samt i anvendelse af computerprogrammer, som du kommer til at anvende som Mission Planner. Nogle moduler gennemføres lokalt, mens andre foregår ved bl.a. Flyveskolen i Karup. Under uddannelsesforløbet får du bl.a. mulighed for at afprøve din navigationsplanlægning i form af en flyvetur med et af Forsvarets lette træningsfly, T-17 Supporter.

  Efter skoleforløbet gennemgår du et længerevarende praktisk forløb, kaldet ”on-the-job-training”. Under din træning skal du bl.a. lære at benytte fagområdets avancerede softwaresystemer.
Flyvevåbnet f-16

Min fremtid

Du kan blive fastansat som konstabel i Forsvaret og kan deltage i internationale fredsbevarende operationer. Du kan dog tidligst blive udsendt 12 måneder efter, du har afsluttet din uddannelse. Hvor ofte du vil blive udsendt afhænger af din jobfunktion, politiske beslutninger – og af dig selv. En udsendelse varer typisk 3-6 måneder.

Læs mere om udsendelse med Forsvaret  

På de faglige konstabeluddannelser kan du søge videre på sergentskole og blive uddannet til sergent, og derigennem får du mulighed for at kombinere din faglige uddannelse med en mellemlederuddannelse.