Fortsæt til indhold

PODCAST – FORSVARET MOMENTS

scroll down

KONSTABEL OG SERGENT

Der er et væld af veje at gå i Forsvaret på tværs af værn og uddannelser, og det kan være svært at vide, hvor man bedst passer ind. I denne podcastserie belyser vi tre veje, som tidligere værnepligtige har gået for at kunne kalde sig professionel soldat i Hæren, Søværnet og Flyvevåbnet.

Tidligere værnepligtige, Emilie, Mads og JonasMØD EMILIE, MADS OG JONAS

I seriens første tre afsnit vil du blive klogere på Mads’ hverdag i Korsør og arbejde ombord Fregatten Niels Juel, du vil komme med på Emilies rejse fra værnepligten og videre gennem HRU’en, og du vil tage med Jonas til NATO i forbindelse med hans arbejde som sergent i Flyvevåbnet.

 

Lyt på Spotify

Lyt på Apple PodcastSPECIALSTYRKERNE

Forsvarets specialstyrker består af Jægerkorpset, Frømandskorpset og Siriuspatruljen og indeholder soldater, der har undergået ekstrem fysisk og mental træning for at være i stand til at varetage opgaver, der kræver evner udover det sædvanlige. I denne podcastserie dykker vi ned i hverdagen og jobbet som af en del af de danske specialstyrker, samt hvad det kræver at komme igennem nåleøjet og blive optaget på uddannelserne.MØD ALLAN, JAKOB OG THOMAS

I afsnit 4-6 stiller vi skarpt på vejen til Specialstyrkerne, samt hvilke oplevelser, der venter i forbindelse med jobbet og hverdagen. Du vil blandt andet høre om Allans udsendelse til Afghanistan forud for hans optagelse i Jægerkorpset. Du vil komme med Jakob til Grønland og tage med på patrulje i slædepatruljen Sirius. Og du vil blive klogere på, hvad det krævede af Thomas for at blive uddannet som Frømand, samt det liv han lever i dag.

Lyt på Spotify

Lyt på Apple Podcast

Specialstyrkerne