Fortsæt til indhold

PODCAST

FORSVARET
MOMENTS

scroll down

KONSTABEL OG SERGENT

Der er et væld af veje at gå i Forsvaret på tværs af værn og uddannelser, og det kan være svært at vide, hvor man bedst passer ind. I denne podcastserie belyser vi tre veje, som tidligere værnepligtige har gået for at kunne kalde sig professionel soldat i Hæren, Søværnet og Flyvevåbnet.

Tidligere værnepligtige

MØD EMILIE, MADS OG JONAS

I seriens første tre afsnit vil du blive klogere på Mads’ hverdag i Korsør og arbejde ombord Fregatten Niels Juel, du vil komme med på Emilies rejse fra værnepligten og videre gennem HRU’en, og du vil tage med Jonas til NATO i forbindelse med hans arbejde som sergent i Flyvevåbnet.

Lyt på Spotify

Lyt på Apple Podcast

SPECIALSTYRKERNE

Forsvarets specialstyrker består af Jægerkorpset, Frømandskorpset og Siriuspatruljen og indeholder soldater, der har undergået ekstrem fysisk og mental træning for at være i stand til at varetage opgaver, der kræver evner udover det sædvanlige. I denne podcastserie dykker vi ned i hverdagen og jobbet som af en del af de danske specialstyrker, samt hvad det kræver at komme igennem nåleøjet og blive optaget på uddannelserne.

MØD ALLAN, JAKOB OG THOMAS

I afsnit 4-6 stiller vi skarpt på vejen til Specialstyrkerne, samt hvilke oplevelser, der venter i forbindelse med jobbet og hverdagen. Du vil blandt andet høre om Allans udsendelse til Afghanistan forud for hans optagelse i Jægerkorpset. Du vil komme med Jakob til Grønland og tage med på patrulje i slædepatruljen Sirius. Og du vil blive klogere på, hvad det krævede af Thomas for at blive uddannet som Frømand, samt det liv han lever i dag.

Lyt på Spotify 

Lyt på Apple Podcast

Specialstyrkerne

FAGLÆRTE

Forsvaret tilbyder et væld af militære og civile erhvervsuddannelser, der uddanner kyndige mennesker til at holde Forsvaret kørende. Og der er i den grad brug for flere faglærte til at varetage opgaver på tværs af Forsvaret – opgaver der byder på store oplevelser og mulighed for at dygtiggøre sig inden for sit felt.

Camilla, flymekaniker

MØD DANIEL, THOMAS OG CAMILLA

I afsnit 7-9 deler Daniel, Thomas og Camilla deres refleksioner fra værnepligten til deres uddannelse som lastvognsmekaniker, automatiktekniker og flymekaniker i Forsvaret. Du vil høre om deres hverdag og oplevelser i Hæren, Søværnet og Flyvevåbnet, og hvordan de er med til at løse faglige opgaver, der har stor betydning for Forsvaret som helhed.

Lyt på Spotify

Lyt på Apple Podcast