Fortsæt til indhold
Fotograf Henrik Palshøj

Du har mange muligheder for at avancere i forsvaret

Find din militære
karrierevej

scroll down

VÆLG DIT NUVÆRENDE VÆRN

Er du allerede i Forsvaret, eller har du været det? Så har du mange muligheder for at bygge ovenpå din uddannelse - både inden for dit nuværende værn eller et af de to andre.
Billede gradstegn overkonstabel 1 grad Hæren

Overkonstabel af 1. grad

Som overkonstabel af 1. grad er du erfaren, moden og besidder i høj grad praktisk viden og færdigheder. Du skal gennemføre korporalsuddannelse modul 1 og 2 for at blive korporal. Det er et krav, at du sidder i en korporalsstilling for at blive udnævnt.

Dit videre karriereforløb

Du har mulighed for at blive korporal eller officer.

Professionel soldat for alle værn

Selvom du er startet i Hæren, har du mulighed for at skifte til andre værn og dermed karrierevej.

Bliv sergent

Du kan uddanne dig til sergent. Selvom du er startet i Hæren, har du stadig mulighed for at uddanne dig til sergent i andre værn.

Bliv officer

Hvis du ønsker en fremtid, hvor du kan gøre en forskel, er officersuddannelsen måske noget for dig. At blive officer er nemlig at blive uddannet til at lede mennesker i alle slags situationer. Du kan søge direkte ind på officersuddannelserne, hvis du har en bachelorgrad (kvalifikationsniveau 6).

Den interne vej til Hærens officersskole

Den interne vej til Hærens officersskole
Akademiuddannelse i ledelse er for dig, der er befalingsmand i Hæren og har ambitioner om at blive taktisk officer i Hæren. Du ønsker at gennemføre en akademiuddannelse, som et målrettet forløb med henblik på at kvalificere dig til indtræden på Hærens officersuddannelse.

Læs mere om 'Den interne vej'

Officersuddannelser i andre værn

Andre muligheder i Forsvaret