Fortsæt til indhold

Professionel soldat i Flyvevåbnet

Flyverkonstabel

Start din karriere i Flyvevåbnet som flyverkonstabel

Har du en værnepligt eller afslutter du din værnepligt inden længe?

Læs her, hvor nemt det er at gøre Flyvevåbnet til dit første karrierespring efter værnepligten. Her får du rig mulighed for at specialisere dig, udvikle dine kompetencer og ikke mindst holde fast i det stærke sammenhold, som du kender fra værnepligten. 

Som Flyverkonstabel i Flyvevåbnet bliver du en del af et stærkt fællesskab, hvor alle er med til at løse meningsfulde opgaver, så vi sammen kan passe på Danmark. I Flyvevåbnet har vi ansvaret for luftoperationer, luftkontrol, højteknologisk udstyr og avanceret flyvedligeholdelse – alt det kan du blive en del af! Her får du gode muligheder for at specialisere dig inden for et konkret fagområde og på sigt videreuddanne dig som f.eks. flymekaniker, sergent eller officer og meget mere, alt afhængig af dine interesser og kompetencer.

I Flyvevåbnet får du flere end 2.500 kolleger primært fordelt på de tre flyvestationer i Aalborg, Karup og Skrydstrup. Her venter en spændende hverdag, hvor du hurtigt får ansvar for egne opgaver og videreudvikler dine kompetencer i fede arbejdsfællesskaber med dygtige kolleger i en af Flyvevåbnets syv myndigheder.

HVORFOR TAGE HJEM, NÅR DU KAN BLIVE?
Flyvevåbnet tilbyder et bredt udvalg af stillinger til dig, der inden længe afslutter din værnepligt. Udforsk stillingerne som flyverkonstabel i Flyvevåbnets stillingskataloget.

  • Du kan eksempelvis blive en del af Fighter Wing, hvor du som Bevogtningsassistent vil bidrage til sikkerheden omkring vores F-35 kampfly og træningsfaciliteter for de ukrainske soldater.
  • Ved Air Control Wing er der spændende muligheder for dig, der har lyst til at lære om luftoperationer og fra operationsrummet bidrage til indsættelsen af vores kampfly?
  • Du kan også få et unikt indblik i, hvordan en operativ helikoptereskadrille fungerer i stillingen som Operationsassistent, der arbejder med planlægning af eskadrillens flyveprogram for Seahawk helikopteren.
  • Eller har du interesse og flair for IT? Så er en stilling som Cybersikkerhedsassistent, hvor du får medansvar for IT-sikkerheden omkring F-35 kampfly, måske noget for dig? 

Søg den eller de stillingerne, der matcher dine interesser, kompetencer og ønsker til geografisk placering. I Flyvevåbnets stillingskatalog kan du udforske de ledige stillinger. hent Flyvevåbnets stillingskatalog

 

Når du ansøger, er det vigtigt, at du:

  • Skriver hvilke stillinger fra Flyvevåbnets stillingskatalog, du søger i prioriteret rækkefølge.
  • Gør opmærksom på din geografiske prioritet.
  • Skriver lidt om dig selv og din motivation for ansøgning.
  • Gør os opmærksom på, om du har søgt én eller flere uddannelser i Forsvaret og hvilke.
  • Har en værnepligt eller afslutter værnepligtsuddannelsen inden længe.
  • Informerer om din uddannelsesmæssige baggrund.

Du er også meget velkommen til at vedhæfte dit CV el. anden dokumentation du finder relevant.

Her er din virkelighed

Hvad bliver min løn?

Ca. 23.106,66 kr. pr. mdr. + 16,9 % i pension. Er du tidligere ansat i Forsvaret, vil en evt. anciennitet tælle med i din lønberegning.

Hvad er ansøgningsfristen?
Sidste ansøgningsfrist var den 2. april 2024. Uddannelserne kan pt. ikke søges.

Læs mere om de ledige stillinger i Flyvevåbnets stillingskatalog 

Hvornår starter jeg?
1. juni 2024.



Adgangskrav

For at søge stillingen som Flyverkonstabel skal du være fyldt 18 år og have folkeskolens afgangsprøve med minimum karakteren 02 eller tilsvarende i fagene dansk, engelsk og matematik. Du skal derudover have gennemført en værnepligt med karakteren B2 eller have afsluttet din værnepligt inden jobstart.

For at blive ansat vil du blive kaldt til jobsamtale på en eller flere af ansøgte stillinger.

Herpå skal du forud for ansættelse gennemføre jobafprøvning med henblik på ansættelse og i den forbindelse kunne godkendes helbreds- og sikkerhedsmæssigt. Jobafprøvningen gennemføres på en af disse datoer, i Fredericia eller København: 10-11. april, 12. april eller 22. april. Hvilken dato og hvor du evt. skal til afprøvning, får du at vide senere i forløbet.

Opfyld Forsvarets basale helbredskrav. Læg tvivlen bag dig og bliv klog på helbredskravene

Du skal kunne sikkerhedsgodkendes til hemmeligt. Find ud af hvad en sikkerhedsgodkendelse betyder

Ønskelige krav 

  • Kan erhverve kørekort (må ikke være fradømt kørekortet på mødetidspunktet)
  • Gode engelskkundskaber. 

Specialer i Flyvevåbnet

Flyverkonstabel

Min fremtid


Flyvevåbnet tilbyder et væld af karrieremuligheder alt efter dine ønsker og kvalifikationer. Dette omfatter efteruddannelse og specialisering inden for dit fagområde eller videreuddannelse til højere funktionsniveau som sergent eller officer.

Sergent i Flyvevåbnet
Sergentuddannelsen giver dig forudsætningerne til at fungere som operativ leder, hvor du lærer at føre en gruppe soldater frem i et komplekst og dynamisk miljø. Som sergent og mellemleder i Flyvevåbnet får du ansvaret for f.eks. specialister, teknikere eller vagtgående personel, hvor du bliver en rollemodel for andre. Læs mere om at blive Sergent i Flyvevåbnet

Officer i Flyvevåbnet
Som officer har du ansvaret for at lede dine kolleger. Officersuddannelsen har et højt fagligt og fysisk niveau, med bl.a. ledelsestræning og praksisnær uddannelse, der gør hverdagen på uddannelsen spændende og udviklende. Du får et socialt samvær med dine medstuderende, som er helt unikt for uddannelsen. Læs mere om at blive Officer i Flyvevåbnet

Har du spørgsmål?

Vil du vide mere om de enkelte stillinger er der ved hver stilling i stillingskataloget henvist til en kontaktperson, der kan uddybe og besvare spørgsmål.

Har du spørgsmål til processen el. muligheder som Flyverkonstabel kan du også ringe til overassistent Michaela ved Flyvevåbnets værnepligtsadministration på tlf. 50 86 46 79 mellem kl. 07.30-16.30, alternativt sende en sms.

Vil du vide mere om Flyvevåbnets uddannelser, kan du kontakte os på 25511899 mandag til fredag kl. 08.00-18.00.