Vil du være en del af holdet, som tilsikrer kommunikationen på Søværnets skibe?
SØVÆRNET:
Søværnet forestår det sømilitære forsvar af Kongeriget Danmark. Den maritime opgaveløsning er meget bred og spænder fra internationale operationer, sejlads i Arktis til suverænitetshævdelse af de danske farvande. Sejlperioder varierer fra én uge og op til tre måneder afhængig af skibstype og opgave. Fælles for opgaverne i Søværnet er, at de løses i fællesskab. Alle besætningsmedlemmer er vigtige, da hver især bidrager med særlige kompetencer og uddannelsesbaggrunde. Funktionerne er afgørende for at skibet kan operere professionelt og sikkert.
Livet til søs er unikt med bølgeskvulp og eventyr. I Søværnet har du rig mulighed for at se verdens kyster, nordlys, solopgange og dyreliv. Som marinekonstabel bliver man en del af et særligt fællesskab. Her har alle ansvar for den gode stemning. Om bord bor ofte fire konstabler sammen på et værelse (lukaf). Når det daglige arbejde eller vagten slutter er der mulighed for sociale aktiviteter, træning eller afslapning. Der arrangeres ofte fællesbingo, fællestræning og fodboldkampe. Der er opholdsrum og træningsfaciliteter til rådighed på alle Søværnet skibe. Ved havneophold er der typisk mulighed for at se de byer vi besøger. Når skibet er i basehavn er vi hjemme hos familien, holder vagt eller deltager i de mange kurser, der tilbydes i Forsvaret. Der er et hav af muligheder for personlig udvikling.
Som kommunikationsgast sikrer du, at enheden altid kan komme i kontakt med land, fly og andre sejlende enheder.
- Er du ikke allerede bekendt med Søværnet? Find mere information om de forskellige operationsområder og den mangeartede opgaveløsning
I forbindelse med din ansættelse vil du gennemgå en indledende træning, benævnt funktionsuddannelse af ca. tre måneders (fire – seks måneder, hvis ikke du har gennemført Søværnets Basisuddannelse) varighed i anvendelsen af Søværnets kommunikationssystemer, datasikkerhed, netværk, radioteori og grundlæggende radioprocedurer på Søværnets Center for Taktik i Frederikshavn. Efterfølgende udstikkes du til tjeneste ombord på et orlogsskib med base i Frederikshavn eller Korsør alt efter Søværnets behov og dine ønsker. Det er ikke et krav, at du bor i nærheden af dit tjenestested.
I din første periode ombord på din enhed oplæres du i brugen af radioudstyr og distribuering af signaltrafik mellem militære enheder. Efter en periode på mellem 12–24 måneders tjeneste forventes du at gennemføre den næste træningsperiode på Søværnets Center for Taktik, hvor dine færdigheder yderligere opbygges og du vil få muligheden for at håndtere militært sikkerhedsudstyr (kryptografisk udstyr). Ligesom du har mulighed for at blive sergent, hvis du har ønske om at kombinere din faglighed med ledelse.
Som kommunikationsgast skal du påregne ca. 120-160 sejldage om året alt afhængig af skibsklasse. Hertil vil der skulle påregnes vagttjeneste og kursus, mens enheden er på flådestationen.
Løbende afprøvning og ansættelse!
Søværnet har løbende afprøvning til ansøgere til nedenstående tjenestegrene
kampinformationsgast
kommunikationsgast
elektronikfagtekniker
automatiktekniker