Fortsæt til indhold
Kampinformationsgast ved en computerskærm

Konstabel i Søværnet

Kampinfor­mationsgast i Søværnet

scroll down

Vil du være en del af holdet, som skaber det taktiske overblik på Søværnets skibe?

 

Som kampinformationsgast er du med til at skabe det nødvendige, taktiske situationsbillede ombord på Søværnets enheder, der giver skibschefen mulighed for at træffe de korrekte beslutninger.

I forbindelse med din ansættelse vil du gennemgå en indledende træning, benævnt funktionsuddannelse af ca. to måneders (fire – seks måneder, hvis ikke du har gennemført Søværnets Basisuddannelse) varighed i anvendelsen af Søværnets taktiske datasystem og grundlæggende procedurer på Søværnets Center for Taktik i Frederikshavn. Efterfølgende udstikkes du til tjeneste ombord på et orlogsskib med base i Frederikshavn eller Korsør alt efter Søværnets behov og dine ønsker. Det er ikke et krav, at du bor i nærheden af dit tjenestested.

I din første periode ombord på din enhed oplæres du i brug af skibets sensorer og kommandoveje. Efter en periode på mellem 12–24 måneders tjeneste forventes du at gennemføre den næste træningsperiode på Søværnets Center for Taktik, hvor dine færdigheder yderligere opbygges, og du vil få muligheden for at specialisere dig inden for særlige områder som f.eks. undervandskrigsførelse, elektronisk krigsførelse og luftkrigsførelse. Der er selvfølgelig også mulighed for at blive sergent, hvis du har ønske om at kombinere din faglighed med ledelse.

Som kampinformationsgast skal du påregne ca. 120-160 sejldage om året alt afhængig af skibsklasse. Hertil vil der skulle påregnes vagttjeneste og kurser, mens enheden er på flådestationen.

 

Løbende afprøvning og ansættelse!

 
Søværnet har identificeret et behov for at få ansat egnede ansøgere som

kampinformationsgast
kommunikationsgast
elektronikfagtekniker
automatiktekniker

Her er din virkelighed

Hvad bliver min løn (vejledende)?

  • Marineelev (første fire måneder): Ca. 8.500 kr. mdr. - hertil kostpenge ca. 5.200 kr. mdr. (skattefri).
  • Marinekonstabel (under uddannelse): Ca. 20.000 kr. mdr.
  • Marinekonstabel (efter uddannelse): Ca. 24.000 kr. mdr.
  • Marinekonstabel - Løneksempel: Ca. 32.000 kr. mdr. (ved 130 sejldage).

Ansættelsesforløb
Alle ansøgere skal gennemføre afprøvningen og sikkerhedsgodkendes.
 

  • Ansøgere med militær basisuddannelse:
    - Søværnets Basisuddannelse antages efter individuel aftale med Søværnet, da der f.eks. skal tages hensyn til nuværende job der skal opsiges eller andet.

    - Hærens/Flyvevåbnets Basisuddannelse antages på førsteledige basisomskolingshold (BTS) i Frederikshavn. Hvis der er en periode mellem BTS og uddannelsesstart, vil de blive tilknyttet et skib.

  • Ansøgere uden tidligere militær basisuddannelse:
    - Opstart på første ledige hold på Søværnets Basisuddannelse (SBU) i Frederikshavn. Hvis der er en periode mellem SBU og uddannelsesstart, vil de blive tilknyttet et skib.

Hvad er ansøgningsfristen?
1. juni 2025.

Hvornår starter jeg?
I Frederikshavn og løbende opstart efter individuel aftale og uddannelsesmæssig baggrund.

Hvornår er der afprøvning?
Løbende afprøvning i København (vær opmærksom på at afprøvningen strækker sig over 2 dage).


Adgangskrav

Forud for din ansøgning skal du have udfyldt en synsattest.

Hent synsattest her

Attesten skal udfyldes af en øjenlæge eller en optiker og vedhæftes din ansøgning.

Der er nogle adgangskrav, du skal opfylde

  • Du skal have bestået Folkeskolens afgangsprøve med minimumskarakter 02 eller tilsvarende i dansk, engelsk og matematik.

Hvis du mener at opfylde dem, kan du ansøge.
Vi gennemgår din ansøgning og hvis du findes egnet, vil du blive inviteret til en afprøvning.
Afprøvningen foregår ved Forsvarsministeriets Personalestyrelse, Center for Rekruttering og Karriere og består af følgende: 

 

Du skal også kunne sikkerhedsgodkendes. Find ud af hvad en sikkerhedsgodkendelse betyder 

Har du spørgsmål?

Vil du vide mere om uddannelsen, så kontakt os på telefon 72819000 mandag til torsdag kl. 10-14, fredag kl. 10-12 eller på mail fps-ktp-vej-stu@mil.dk

Uddannelsens opbygning

Søværnet 04

Min fremtid

Søværnet som arbejdsplads giver et dig et væld af unikke muligheder for at vælge forskellige former for karriereveje – alt efter dine ønsker og kvalifikationer:

  • Fortsat specialisering inden for dit fagområde som marinekonstabel gennem efter- og videreuddannelseskurser, som giver dig et bredere fagligt fundament og forståelse.
  • Sergentuddannelse og fagkursus. Sergenter med speciale i kampinformation har som primær opgave at udvikle og træne konstabler i operationsrummet og bidrager her med en vigtig del af den enkeltes personlige udvikling. Der er også mulighed for at blive tilknyttet Søværnets Center for Taktik som instruktør og være med til at præge og uddanne nye kampinformationsgaster.
  • Den militære akademiuddannelse giver mulighed for udnævnelse til de højere sergentniveauer, hvortil arbejdsopgaver og –ansvar stiger.
    Læs mere om Den militære akademiuddannelse

  • Løjtnantsuddannelse i Søværnet.
    Læs mere om Løjtnantsuddannelserne i Søværnet
Kristoffer, kampinformationsgast

Det tiltalte Kristoffer, at man er med til at påvirke de beslutninger der skal træffes som enhed, og han har ikke fortrudt sin beslutning om at blive kampinformationsgast en eneste gang.