Ledelse, HR og undervisning
Kan du omsætte teoretisk viden til præcise beslutninger? Og har du forståelse for mennesker og samspillet mellem dem? Kan du lide at undervise og videreformidle viden? Opgaverne varierer i alt fra at lede soldater i landmilitære opgaver, til undervisning i klasselokalet, til rekruttering af de bedste medarbejdere til forsvaret. Der er brug for kollegaer både ude i felten, hvor det er afgørende at kunne lede og træffe vigtige beslutninger under operationer, og ved skrivebordet hvor forsvarets operative enheder kræver HR-støtte.
Her på siden kan du udforske, og blive klogere på mulighederne, samt møde nogle af vores nuværende medarbejdere.
Uddannelser inden for ledelse, HR og undervisning
Kan du lide at have et stort ansvar og kan du gå forrest og træffe svære valg uden at vide alt? Synes du det lyder spændende, at skulle lede større grupper i udfordrende situationer? Så er en uddannelse som sergent i Beredskabsstyrelsen eller som officer i Søværnet måske noget for dig. Tjek de forskellige uddannelser inden for ledelse, HR og undervisning ud her, og tag det første skridt på vejen mod en spændende karriere i forsvaret.
Eksempler på uddannelser:
Sergent i Beredskabsstyrelsen
Officer i Søværnet
Officer i Hæren
Jobs inden for ledelse, HR og undervisning
Bliver du drevet af at være med til at udvikle andre og tør du gå forrest og vise vejen for dine soldater? Vil du være med til at forme fremtidens forsvar og kan du lide at formidle viden videre? Forsvaret er en moderne arbejdsplads, hvor der er fokus på din udvikling. Hvor end din interesse ligger, så har forsvaret et job der måske passer til dig og dine kompetencer. Læs mere om de forskellige jobmuligheder her.
Eksempler på stillinger:
- Faglærer til grundlæggende sergentuddannelse
- Kompagnichef
- Operationsofficer til Hjemmeværnet
- Sektionschef
- Lektor på Forsvarsakademiet
- HR Partner
Mød forsvarets mange ansigter
Find inspiration hos vores nuværende studerende og ansatte. Her fortæller de om deres karrierehistorier og erfaringer i forhold til at være en del af forsvaret.
Hvor kommer jeg til at arbejde henne?
Forsvaret er en af Danmarks største arbejdspladser og er lokaliseret rundt om i hele Danmark. Hvor du kommer til at arbejde afhænger af hvilken styrelse du er ansat i. Her kan du læse om forsvarets forskellige styrelser og hvad de hver især varetager af opgaver.
Forsvarsministeriets departement
Opgaverne i Forsvarsministeriets departement spænder vidt – fra betjening af forsvarsministeren til overordnet ledelse af ministerområdet. Vores opgaver er derfor i høj grad af politisk karakter. Vi er godt 500 medarbejdere, og arbejder til daglig i København K eller en af de decentreale funktioner ved vores styrelser og myndigheder rundt om i landet – og der er også plads til dig, uanset om du har en kontorfaglig, akademisk eller militær baggrund.
Forsvaret
Er Danmarks overordnede militære myndighed. Forsvaret har ansvar for udvikling, opstilling og indsættelse af danske militære kapaciteter til både national og international opgaveløsning. Hæren, Søværnet og Flyvevåbnet er alle kommandoer under Forsvaret sammen med Specialoperationskommandoen og Arktisk Kommando i Nuuk.
Hæren
Består af Danmarks professionelle landstyrker. Hæren leverer enheder til international konfliktforebyggelse, krisestyring og kollektivt forsvar i rammen af NATO, FN eller sammen med tætte allierede. Derudover bidrager Hæren løbende til opgaveløsning i Danmark, herunder ammunitionsrydning, sneberedskab og eskorte og bevogtning af Kongehuset.
Søværnet
Beskytter Danmark fra havet og varetager militære opgaver i hele Rigsfællesskabet og i internationale operationer. Derudover bistår Søværnets enheder dagligt med at løfte en bred vifte af kritiske opgaver for samfundet, blandt andet bekæmpelse af olieforurening og støtte til politiet og Skat.
Flyvevåbnet
Beskytter Danmark og Rigsfællesskabet fra luften og leverer fly- og helikopterbidrag til både nationale og internationale operationer. Flyvevåbnet støtter derudover dagligt civilsamfundet med blandt andet eftersøgnings- og redningsopgaver og ambulanceflyvning over hele Danmark.
Hjemmeværnet
Hjemmeværnet er en del af det danske forsvar. Baseret på knap 40.000 frivillige soldater og cirka 500 fastansatte styrker Hjemmeværnet Forsvarets opgaveløsning. Primært nationale opgaver, men også internationale opgaver. Derudover støtter Hjemmeværnet også Politiet, Beredskabet og det øvrige samfund, når kriser eller ekstraordinære omstændigheder skaber et behov for ekstra ressourcer til at skabe tryghed i Danmark.
Beredskabsstyrelsen
Løser vigtige samfundsopgaver på beredskabsområdet. Beredskabsstyrelsen rykker ud ved kriser og katastrofer i Danmark. Eksempler på opgaver indebærer assistance til politi, uddannelse af redningsspecialister og brandfolk, forebyggelse og udbedring af brand, kemikalieudslip, oversvømmelser og andre ulykker.
Forsvarets Efterretningstjeneste
Fungerer som Danmarks udenrigs og militære efterretningstjeneste. FE arbejder hver dag på at afdække alt det, der kan have betydning for Danmarks og danskernes sikkerhed. Deres opgaver består f.eks. i at indhente information fra forskellige kilder – både på egen hånd og i samarbejde med vores allierede.
Forsvarsministeriets Materiel- og Indkøbsstyrelse
Har ansvar for at anskaffe, drive, vedligeholde og bortskaffe alt materiel og IT. Det kan være alt fra kampvogne og skibe til støvler og lommeknive og cyber- og IT-udstyr. Styrelsen fungerer også som et materielt fagligt videns center og består af ca. 2.300 medarbejdere.
Forsvarsministeriets Personalestyrelse
Vi bidrager til den operative kerneopgave ved at rekruttere og fastholde kompetente medarbejdere til mere end 40 uddannelser og 20.000 stillinger. Og vi yder en helt særlig indsats over for vores veteraner og deres pårørende. Det stiller særlige krav til os som HR-organisation. Hvad end du er kontoruddannet, har en militær baggrund, er akademiker, it-uddannet eller noget helt femte, har vi masser af spændende stillinger i Personalestyrelsen.
Forsvarsministeriets Ejendomsstyrelse
Driver og udvikler de fysiske rammer for forsvaret. Vi bygger nyt og vedligeholder. Vi står for kantinedrift, ejendomsservice og rengøring på forsvarets lokationer i hele landet. Samtidig plejer og udvikler vi soldaternes øvelsesterræner. Det er også Ejendomsstyrelsen, der rådgiver og sætter retningen for miljø- og energiområdet for hele Forsvarsministeriets myndighedsområde. Vi har godt 1800 medarbejdere i hele landet.
Forsvarsministeriets Regnskabsstyrelse
Varetager regnskabsopgaver for Forsvarsministeriet og de underliggende myndigheder og styrelser.
Opgaverne spænder vidt - fra betaling af regninger, bogføring og lønadministration - til udvikling af regnskabsmodeller og regnskabssystemer.