Fortsæt til indhold

Det vi passer på, er det hele værd

Vi er her af en grund

Vores kerneopgave er at passe på alle os der bor i Danmark, Grønland og Færøerne. Opgaven er ikke ny, selvom vigtigheden kan føles større nu end tidligere.

Vi løser flere opgaver, end du tror

Forsvaret bidrager til at bevare fred og forebygge konflikter i vores nærområde og ude i verden. Det gør vi, når vi indhenter efterretninger og beskytter kritisk infrastruktur. Det gør vi, når vi forebygger klimakatastrofer og modstår cyberangreb, eller når vores frivillige støtter politiet, NATO og beredskabet. Og vores soldater holder sig hele tiden klar til at besvare trusler mod dansk suverænitet, om det er til lands, til vands eller i luften.

Vi har også en opgave til dig

Vores ansatte løser en bred vifte af opgaver. Det er lige fra flyvelederne, der sikrer luftrummet i kontroltårnet, til fysioterapeuterne der holder Hærens soldater i topform. Så uanset om du er til hvid kittel, grøn uniform eller noget helt tredje, kan du bidrage til et trygt Danmark sammen med os.

Bliv klogere på hverdagen i Forsvaret

Forsvaret har mere end 22.000 ansatte fordelt i hele Danmark og uden for landets grænser. Nogle bærer hver dag uniform, mens andre går i hverdagstøj. Vi har over 13.000 frivillige, der træder til, når der er behov og mere end 50 forskellige uddannelser. Om man er i den skarpe ende eller sidder bag et tastatur, er det fælles for os alle, at vi er med til at passe på Danmark.

Her kan du lære mere om dem, der arbejder og studerer i forsvaret.

LÆR OS AT KENDE