Grønland

Bliv afprøvet til værnepligten i Grønland

Forsvaret inviterer til afprøvning til værnepligten

Grønlandske mænd og kvinder fra 18 år med bopæl i Grønland kan blive afprøvet til værnepligtsuddannelsen i Grønland. Afprøvningen vil finde sted i 2020, hvor de unge kan indgå aftale om værnepligtsuddannelsen med det samme. Værnepligtsuddannelsen finder sted i Danmark.

Endelige datoer og steder i 2020 er endnu ikke fastlagt!
 

Et afprøvningshold vil stå klar, og selve afprøvningen forventes at vare 1½ time og består af en intelligenstest, lægeundersøgelse og vejledning. 
Efter afprøvningen vil der være mulighed for at melde sig til en række værnepligts­uddannelser i de tre værn samt Beredskabsstyrelsen i Danmark.
Læs mere om værnepligten her

Kontante fordele ved værnepligten
  • 7.948,51 kr/mdr. i løn (2019 Satser) (skattepligtig)
  • 215 kr. pr. dag i kostgodtgørelse (skattefrit)
  • Fri transport i DK
  • Uniform og udrustning

FAKTA


Du trækker ikke lodnummer
Der bliver altså ikke trukket lodnummer, som mændene gør i Danmark på Forsvarets Dag.

Er du egnet?
Bliver du erklæret egnet eller begrænset egnet, kan du melde sig til en række værnepligtsuddannelser i de tre værn (Hæren, Søværnet og Flyvevåbnet) og Beredskabsstyrelsen i Danmark.

En del af det nye forsvarsforlig
Afprøvning i Grønland til værnepligtsuddannelsen afholdes som følge af det nye forsvarsforlig, der trådte i kraft i januar 2018, og som foreskriver, at der skal gennemføres værnepligts-afprøvning for frivillige i Grønland.

Malou
scroll down
Nuka

Det betyder ikke så meget, hvor man kommer fra, for man får det her sammenhold. Det er virkelig fedt, det er det - og jeg vil råde andre til at prøve det.

Nuka, værnepligtig i 2018