Fortsæt til indhold

Tolk

Tolk i Fransk

scroll down

Vil du blive tolk og gøre en forskel?

Ønsker du at deltage i internationale missioner med sproget som dit våben? Som civil-militær tolk i fransk vil du have mulighed for at blive udsendt med Forsvaret, hvor du stilles over for varierende opgaver. Det kan bl.a. være tolkning under danske soldaters samarbejde med partnernationer, træning af udenlandske sikkerhedsstyrker, møder mellem militære ledere eller skriftlige oversættelser. Alle opgaverne kræver et stort sprogligt overskud på både fransk, dansk og engelsk.

I løbet af uddannelsen vil du blive undervist i færdigheder, der vil give dig både sproglige kvalifikationer, tolkemæssig erfaring og militær og kulturel viden, så du kan omsætte skrift og tale fra et sprog til et andet så præcist som muligt. Du vil derudover tilegne dig en bred viden om forskellige militære emner lige fra Forsvarets organisation og den daglige tjeneste som soldat, til viden om taktiske principper og komplicerede våbensystemer.

I umiddelbar forlængelse af uddannelsen forventes det, at du udsendes i en periode på tre til seks måneder, hvor du vil indgå i en dansk militærenhed. Du vil her skulle benytte både din kulturbevidsthed og dine sproglige færdigheder.

Hvis du vil bruge din baggrund og sproglige kompetencer til at gøre en forskel, så er uddannelsen til civil-militær tolk måske noget for dig?

Her er din virkelighed

Hvad bliver min løn under uddannelsen?
Ca. 25.000 kr./mdr.

Hvad bliver min løn under udsendelse?
Mellem 47.000 - 48.000 kr./mdr.

Hvor lang tid tager uddannelsen?
Ca. 6 mdr.

Hvad er ansøgningsfristen?
Uddannelsen til fransk tolk kan ikke søges i øjeblikket. 
Der er åben for ansøgning til tolk i ukrainsk

Hvornår starter jeg?
-ADGANGSKRAV

Taler du flydende fransk og er god på dansk og engelsk, så kan du søge direkte ind på Forsvarets uddannelse som civil-militær tolk. Vær opmærksom på, at du skal være mindst 18 år ved uddannelsesstart og have opholdstilladelse i Danmark.

Hvis du ikke er dansk statsborger, skal du derudover have opholdt dig i Danmark eller et andet EU/NATO land de seneste 7 år!


For at komme ind skal du

Bestå optagelsesprøven


Du får svar på optagelsesprøven i din e-boks.

ØNSKELIGE KRAV

  • Du evt. har fransktalende baggrund.
  • Du evt. har tolkeerfaring.
  • Du evt. har aftjent værnepligt i Danmark eller har anden militærerfaring.

 

Har du spørgsmål?

Vil du vide mere om uddannelsen som civil-militær tolk i Forsvaret, så kontakt os på 72819000 mandag til torsdag kl. 10-14 eller fredag kl. 10-12.

Uddannelsens opbygning

  • Sjælland 1,5 måned

  • Forsvarets Sprogskole i København 2,5 måneder

  • Sjælland/Jylland 1,5 måned

  • 6 måneder

Alexander, Civil-militær tolk, fransk

Hjælp mennesker med at forstå hinanden

SE ØVRIGE UDDANNELSER