Fortsæt til indhold

Specialstyrker

Sirius Patruljefører

scroll down

Kan du være blandt De bedste af de bedste i 40 graders kulde?

Vil du uddannes til at begå dig i arktisk klima og gennemføre patruljering med hundeslæde, båd, fly og til fods? Som patruljefører ved slædepatruljen Sirius bliver du uddannet til at gennemføre overvågning og suverænitetshævdelse i det ubeboede Nordøstgrønland samt at føre kontrol med ekspeditioner som politimyndighed og sikre fredningsbestemmelserne i nationalparken.

Under uddannelsen vil især din tilpasningsevne, mentale og fysiske styrke blive trænet, da det er dit absolut stærkeste værktøj, når du skal omgås i Nordøstgrønlands ødemark. Du vil derudover lære at varetage vedligeholdelse af bygninger, depoter og materiel tilhørende patruljen. Slædepatruljen Sirius er bemandet med 12 patruljemedlemmer, og har hovedkvarter på stationen Daneborg, som ligger i Nordøstgrønlands Nationalpark. Når du er på patrulje er du kun af sted med din makker og hundene. Det er derfor altafgørende, at I lærer at samarbejde og håndtere de udfordringer, som I vil kunne støde på.

Som en del af Forsvarets specialstyrkeuddannelser, nyder slædepatruljen Sirius høj anerkendelse blandt både private og offentlige ledere. Ved at gennemføre uddannelsen beviser du, at du er målrettet og kan udføre både fysiske og mentale opgaver under hårdt pres, hvilket er gode egenskaber både på den militære og civile arbejdsplads.

Så vil du gerne uddannes til at kunne klare en hvilken som helst situation i Nordøstgrønland, ned til 50 graders kulde, og har en vilje samt udholdenhed ud over det sædvanlige, så er uddannelsen som Sirius patruljefører måske noget for dig?

Her er din virkelighed

Hvad bliver min løn?
Ca. 22.400 pr. måned afhængig af den militære grad. Samt tillæg under opholdet på Grønland ca. 27.000,- kr. pr. måned før skat.

Under opholdet på Grønland, betales grønlandsk landsskat og særlig landsskat, som p.t. er fastsat til 37%.

Hvor lang tid tager uddannelsen?
Ca. 9 måneder med efterfølgende tjeneste på Grønland i 26 måneder.

Hvad er ansøgningsfristen?
1. september 2023.

Hvornår starter jeg?
9. oktober 2023Adgangskrav

Hvis du har gennemført en basisuddannelse i Forsvaret eller hos Beredskabsstyrelsen, så kan du søge uddannelsen som patruljefører hos slædepatruljen Sirius. Du skal derudover have en ren straffeattest og et afklaret bagland af hensyn til at kunne gennemføre den fulde udstationering på 26 måneder. Du skal have kategori B kørekort.


For at komme ind skal du

 

BESTÅ OPTAGELSESPRØVEN
Optagelsesprøven gennemføres ved Forsvarets rekruttering og er fordelt på 2 moduler. Modul I i uge 37 (med udgangspunkt i Tranum og op til 5 dages varighed). De 12 bedst egnede fra Modul I  blive indbudt til Modul II, som ligger i uge 39 (2 dages varighed), og foregår på Holmen i København.

Optagelsesprøven består af:
• Udholdenhed og styrketest (niveau 5)
• Skriftlige test
• Vandøvelse (ingen specifikke krav)
• Samarbejdsopgaver
• Orienteringsløb og march (ingen specifikke krav)
• Interview med tidligere tjenestegørende ved Sirius
• Interview med psykolog
• Helbredsvurdering

Du skal kunne sikkerhedsgodkendes til "Hemmeligt" 
• Opfylde forsvarets basis helbredskrav og desuden de særlige
   helbredskrav til uddannelsen - Se krav


Når alle ansøgere til uddannelsen er blevet afprøvet sender vi et svar på din ansøgning. Vi kommunikerer både i E-boks og på E-mail, så hold øje med begge.

Har du spørgsmål?

Vil du vide mere om uddannelsen som Sirius patruljefører i Forsvaret, så kontakt os på 72819000 mandag til torsdag kl. 10-14 eller fredag kl. 10-12.

Uddannelsens opbygning

VIL DU HOLDES OPDATERET?

Modtag nyheder og spændende viden om Forsvarets uddannelser direkte i din indbakke. 

Tilmeld dig nyhedsbrevet her

Hvad laver en Siriuspatruljefører

Specialstyrkernes mentale hacks

Få et helt særligt indblik i, hvordan Frømandskorpset og Jægerkorpset arbejder
med mental robusthed.

Se øvrige specialstyrke uddannelser