Fortsæt til indhold

GØR DET MED VILJE

scroll down

“DU BLIVER OVERRASKET OVER, HVOR LANG TID ET SEKUND KAN VARE”

148 unge mænd kom samlet set igennem første nåleøje til hhv. Jæger- og Frømandskorpset sidste år, og erfaringerne siger, at kun ca. 5-6 bliver udnævnt frømænd eller jægersoldater hvert år. Men hvad kræver det egentlig, og hvordan bliver man klar?

”For det første kræver det selvfølgelig modet til at prøve, og så kræver det, at du er utroligt struktureret og disciplineret i dine forberedelser. Du kan ikke træne den psykiske udmattelse, du bliver udsat for. Men du kan træne tidligt om morgenen, i regn, slud, og når det er rigtig surt, eller måske hoppe i vandet undervejs”, udtaler “Lightyear”, frømand i Forsvaret.

Læs mere om Jægerkorpset
Læs mere om Frømandskorpset

Det er en aktiv og til tider farlig livsstil. Men til gengæld er det også et vanvittigt spændende job. Det er uden tvivl det fedeste, jeg nogensinde har oplevet.

"Lightyear", frømand

Frømand i dyk
”Men uanset hvor godt du er forberedt, er det din viljestyrke, motivation og vedholdenhed, der får dig igennem. Alle får lyst til at give op undervejs. Du bliver ikke bare udsat for noget ekstremt hårdt, men også for ekstrem uretfærdighed og uvished. En god idé er derfor at nedbryde uddannelsen i mindre bidder og hele tiden sætte nye delmål. Jeg nedbrød hver dag i timer, minutter og nogle gange sekunder - du bliver overrasket over, hvor lang tid et sekund kan vare.” 

Læs mere om specialstyrkerne

Fem gode råd til at komme igennem nåleøjet:


  • Forberedelse, forberedelse, forberedelse - træn disciplineret og spis sundt.
  • Søg mentale udfordringer og giv dig selv nogle benspænd i din træning.
  • Nedbryd alle opgaver i mindre dele og sæt hele tiden nye delmål.
  • Fokuser på målet – når det bliver hårdt, så husk dig selv på, hvorfor du gør det.
  • Vær ikke bange for nederlag, hvis du ikke selv melder fra, kan du prøve igen næste år.

Specialstyrkernes mentale hacks

Få et helt særligt indblik i, hvordan Frømandskorpset og Jægerkorpset arbejder
med mental robusthed.

VÆLG DIN RETNING

Læs mere om Jæger- og Frømandskorpset og meld dig til én dags afprøvning, der ligger i perioden 12.-27. maj. Men skynd dig, da pladserne er begrænsede.