Fortsæt til indhold

Premierløjtnant

Air Battle Manager - Tactical Control Officer i Flyvevåbnet

scroll down

Skal du spille en afgørende rolle i opbygning af Danmarks jordbaserede luftforsvar? Så er uddannelsen som Air Battle Manager med speciale som Tactical Control Officer den helt rette for dig.

Forsvaret skal uddanne premierløjtnanter til det jordbaserede luftforsvar, som er under opbygning. Nu har du mulighed for at bidrage til opbygningen af Danmarks jordbaserede luftforsvar, som har stor betydning for Forsvarets evne til at forsvare Danmark.

Som Air Battle Manager premierløjtnant i Flyvevåbnet med forventet speciale som Tactical Control Officer får du ansvaret for at klargøre, opstille og operere avanceret teknologisk udstyr, når du og dit team har ansvaret for Forsvarets jordbaseret luftforsvar.

Ved ansøgning til denne uddannelse optages du på uddannelsen ”Air Battle Manager” med forventning om at specialisere dig som Tactical Control Officer. Uddannelsen er under udvikling og du vil derfor være blandt de første til at gennemgå et nyt og spændende uddannelsesforløb.

Sammen med dine medstuderende vil du gennemgå en intensiv officersuddannelse, hvor du opbygger indgående viden om kontrol af luftrummet samt om jordbaseret luftforsvar. Derudover vil du også tilegne dig færdigheder, der kendetegner en officer: ledelseskompetencer samt strategisk og taktisk forståelse baseret på en solid praktisk og teoretisk ballast.

Officersuddannelsen giver dig kompetencerne til at være leder i Forsvaret samt unik indsigt i en verden, de færreste kender til. Som Air Battle Manager med speciale som Tactical Control Officer i Flyvevåbnet bliver du en del af et komplekst og spændende arbejdsmiljø, hvor du sammen med dine kolleger hver dag går på arbejde for at skabe sikkerhed for andre.

Hverdagen med speciale som Tactical Control Officer
Som en del af holdet, der arbejder med jordbaseret luftforsvar vil du opleve en dagligdag med træning og dygtiggørelse på systemet og i funktionen – både individuelt og som team i samspil med enhedens øvrige personel. Hver dag vil du opleve rig mulighed for at sætte dine kompetencer i spil og udvikle dig ledelsesmæssigt i tæt sparring med din nærmeste leder.

 

WEBINAR

Om officersuddannelsen i teknik og Air Battle Manager med speciale som Tactical Control Officer i Flyvevåbnet - d. 22. april 2025 kl. 19:00-20:30.

Tilmeld dig her

Her er din virkelighed

Hvad bliver min løn under uddannelsen?
(Lønoplysningerne er vejledende. Der tages forbehold for fejl og ændringer).

På OBU og tjenestegrensuddannelsen:

  • Basisløn ca. 25.784 kr./md.
  • 3 % pension.

På diplomuddannelsen:

  • Basisløn ca. 27.119 kr./md.
  • Tillæg til kadetter på diplomuddannelsen på 2.190 kr./md.
  • 5,5 % pension.

Som nyudnævnt premierløjtnant:

  • Basisløn 29.508 kr./md.
  • Kvalifikationstillæg til premierløjtnanter på 2.589 kr./md.
  • Forsvars- og beredskabstillæg på 2.190 kr./md.
  • 17 % pension.

Hvor lang tid tager uddannelsen?
2 år og 4 måneder

Hvor kan jeg bo?
På Officersbasisuddannelsen og Tjenestegrensuddannelsen indkvarteres du på dit tjenestested. På diplomuddannelsen kan du søge om en studiebolig i Nyboder.

Hvad er ansøgningsfristen?
27. april 2025.

Hvornår starter jeg?
28. juli 2025.

Hvornår er der afprøvning?
Marts, april og maj 2025.



Adgangskrav

Hvordan bliver man tactical control officer i Flyvevåbnet? Har du en mellemlang uddannelse, fx en bachelor eller professionsbachelor, og er du god til engelsk, kan du søge direkte ind på Forsvarets officersuddannelser.

Du kan også blive Officer uden en bachelor. Læs mere om løjtnantsuddannelsen her

FOR AT KOMME IND SKAL DU 


Gør du allerede tjeneste i Forsvaret som befalingsmand eller løjtnant kan du også kvalificere dig til at blive optaget på Flyvevåbnets officersskole. Læs mere om den interne vej til Flyvevåbnets officersskole.

 

Har du spørgsmål?

Vil du vide mere om Flyvevåbnets officersuddannelser, kan du kontakte vores rekrutteringsansvarlige Isabella på tlf: 21527221 eller mail: fak-flos-rek@mil.dk

Uddannelsens opbygning

  • 5 mdr. - Karup

  • 11 mdr. - på en af Flyvevåbnets flyvestationer

  • 12 mdr. - København

Freya

HVAD KOMMER JEG TIL AT LAVE

De kommende år skal Forsvaret opbygges, og der er behov for mange officerer med taktiske egenskaber og ledelsesmæssige kompetencer. Som Tactical Control Officer vil du få en væsentlig rolle i opbygningen af Flyvevåbnets nye kapacitet inden for jordbaseret luftforsvar. 

Dine karrieremuligheder som Tactical Control Officer i Flyvevåbnet spænder vidt. Der er både mulighed for yderligere specialisering i det operative virke og for mere ledelsesmæssige stillinger, hvor du er dagligt leder for højtspecialiserede medarbejdere, der brænder for at arbejde med avanceret teknik. Det kan også være projekttunge stillinger, hvor du er med til at præge den retning, Flyvevåbnet og Forsvaret skal udvikle sig i.

Hvordan kan min karriere udvikle sig?

Der er mange karriereveje i Flyvevåbnet og Forsvaret, og du kan selv søge i den retning, som du ønsker, hvor du kan tage hensyn til din egen karriereplan og personlige forhold. Senere i din karriere som teknikofficer vil du bl.a. kunne videreuddanne dig til kaptajn, typisk efter 2-4 års erfaring. Her skal du tage videreuddannelseskurser, som kvalificerer dig til en stilling og graden som kaptajn og eksempelvis en stilling som leder for vedligeholdelsen af en af Flyvevåbnets mange kapaciteter. Senere kan du få muligheden for at tage en Master i Militære Studier, som kvalificerer dig til at blive major.

Derudover bliver du eftertragtet af civile virksomheder, da du med vores lederuddannelse kombineret med praktisk erfaring får en baggrund, der er unik for Forsvaret. Hvis du ønsker at arbejde i det civile, er officerer i Flyvevåbnet eftertragtede på arbejdsmarkedet i en bred vifte af virksomheder.

Spørgsmål og svar

Der kan opstå mange spørgsmål omkring uddannelsen som officer i Flyvevåbnet. Vi har samlet de mest almindelige nedenfor – finder du ikke det svar, du søger, er du velkommen til at kontakte os.

Kontakt os
 

Du skal være 18 år for at blive optaget på officersuddannelserne.
Ja, du skal være dansk statsborger eller have permanent opholdstilladelse for at søge uddannelsen.
Nej, det behøver du ikke. Første del af uddannelsen (Officersbasisuddannelsen) giver dig en tilstrækkelig grundlæggende militæruddannelse.
Nej, så længe uddannelsen er akkrediteret til niveau 6, er den adgangsgivende. Det er kun på uddannelsesretningen som henholdsvis våben- og elektronikteknisk officer og maskinteknisk officer i Søværnet, at der kræves specifikke BA- eller PBA-uddannelser. For uddannelsen til våben- og elektronikteknisk officer er en BA- eller PBA-uddannelse inden for det elektrotekniske område kvalificerende, mens det for uddannelsen til maskinteknisk officer er en maskinmesteruddannelse med maritimt tilvalg, der er kvalificerende.
Ja, der er ikke tid til at færdiggøre dit studie, når du først er begyndt på officersuddannelsen. Hvis det drejer sig om en reeksamen, kan der i enkelte tilfælde indgås en særlig aftale.
Ja. Minimumskravet er uddannelsesniveau 6, og da en kandidatuddannelse er niveau 7, er du egnet til at søge.
Ja, Forsvaret garanterer job efter endt uddannelse. Hvor i landet det bliver, finder vi ud af undervejs i uddannelsen.
I princippet nej, men vi opfordrer dig til at blive i Forsvaret minimum et par år efter endt uddannelse. Det vil give dig mulighed for at få praktiske erfaring med det teoretiske stof, som du har lært undervejs i uddannelsen.
For de fleste officersuddannelser er anbefalingen, at du vælger en uddannelse, der interesserer dig. Det, vi ser efter, er det akademiske niveau, ikke de enkelte elementer af en specifik uddannelse. Man kan dog sige, at en BA i Ledelse, statskundskab, HR og psykologi har nogle ligheder med fagene på
diplomuddannelsen. For både våben- og elektronikteknisk officer og maskinteknisk officer er der krav til specifikke adgangsgivende uddannelser.
Du skal som udgangspunkt være sund og rask, og leve op til Forsvarets helbredskrav. Til optagelsesprøverne skal du igennem en helbredsundersøgelse, hvor lægerne vurderer, om du er egnet.
Ja, men vi behandler dog kun meritansøgninger fra dem, der er optaget på uddannelsen.
Dit første job vil typisk være på flyvestation Aalborg, Karup eller Skrydstrup.

Du kan altid komme med ønsker, men dit første job vil typisk blive bestemt efter Flyvevåbnets behov.