Fortsæt til indhold

Juridisk specialkonsulent i Forsvarsministeriets Materiel- og Indkøbsstyrelse

Amalie, jurist

Amalies job i Forsvarsministeriets Materiel- og Indkøbsstyrelse (FMI) begyndte med en praktikplads. Efter praktikperioden var glæden ved FMI stor, og da en ledig stilling som jurist bød sig, slog hun til med det samme.

Hvad laver en jurist ved Forsvarsministeriets Materiel- og Indkøbsstyrelse?

Som jurist bistår Amalie med juridisk støtte og vejledning til anskaffelse af al Forsvarets materiel, hvilket er det, der tiltrækker hende allermest ved jobbet. 

”Jeg bidrager med, hvordan vi kan optimere vores aftaler og forbedre samarbejdet med vores leverandører.”   

Udover arbejdet med at optimere de aftaler, der er afgørende for Forsvarets virke, sætter Amalie stor pris på hverdagen med de militære kolleger.  

”Det er de færreste arbejdspladser, hvor militære og civilt ansatte sidder side om side og møder hinanden på gangene. Samspillet mellem den militære verden og den civile er superspændende og giver en faglig dialog, som er virkelig interessant og lærerig.” 

En kombination, som blev en af de store positive overraskelser, da hun fik øjnene op for, at man kunne arbejde som jurist i forsvaret.

Amalie

Alder:
34 år.

Titel:
Jurist.

Uddannelse:
Cand.jur.

Stilling:
Juridisk specialkonsulent i Forsvarsministeriets Materiel- og Indkøbsstyrelse.



Amalie, jurist

Da jeg fortalte ham om mit stressforløb, sagde han til mig, at han havde været udsendt til Irak og også havde noget med i bagagen. Det gav mig virkelig en følelse af, at her er alle lige.

Amalie, jurist

En arbejdsplads med brede skuldre
Tidligere var Amalies kendskab til Forsvaret som arbejdsplads begrænset, og hun havde svært ved at se, hvor juraen passede ind. 

”Jeg forbandt ikke Forsvaret med et sted, hvor der foregik meget juridisk arbejde.”  

Da hun fik foden inden for døren i FMI, fik hun dog øjnene op for, at man som jurist løfter helt centrale opgaver, for at Forsvaret kan have de bedste mulige arbejdsvilkår. 

Én bestemt oplevelse siger ifølge Amalie mere om Forsvaret som arbejdsplads end noget andet. Ansættelsessamtalen med hendes første chef, der var militært ansat. 

”Da jeg fortalte ham om mit stressforløb, sagde han til mig, at han havde været udsendt til Irak, og at han også havde noget med i bagagen. Det gav mig virkelig en følelse af, at her er alle lige.” 

Oplevelsen blev den første af mange, hvor hun har mærket en venlig arbejdskultur med gode kolleger. 

”Jeg fandt ud af, at det bare var en virkelig fed arbejdsplads med masser af fleksibilitet og mange gode kolleger”. Amalie fortæller, at hun som en del af et stort hold jurister også har fundet et fagligt fællesskab, som hun ikke havde på sin tidligere arbejdsplads.

”Krige og konflikter er rykket tættere på, og pludselig står vigtigheden af ens arbejde endnu tydeligere. Det er virkelig motiverende.”

Udvekslinger og udstyr
Interaktionerne mellem det civile og militære foregår ikke kun på kontorene. Gennem sit arbejde med indkøb kommer Amalie også rundt i landet og ser det materiel, som hun på afstand beskæftiger sig med til dagligt. 

”Det er mange og store kontrakter og rammeaftaler om alt fra hunde- og hestefoder til Sirius-patruljen og Gardehusarregimentet til F35 kampfly og patruljeskibe. Det er noget vildt spændende materiel og en fed mulighed for at komme væk fra skrivebordet og ud at møde den militære verden.” Amalie tilføjer, at de mange forskellige fagsprog, der tales og udveksles, er noget af det, der gør arbejdsdagene lærerige og udfordrende.     

Et vigtigt bidrag til Forsvaret
Efter fem år i FMI er Amalie ikke længere i tvivl om, hvorfor jura spiller en helt central rolle for det danske forsvar. Tværtimod føles arbejdet mere betydningsfuldt end nogensinde før. ”Krige og konflikter er rykket tættere på os. Man kan ikke tænde fjernsynet, uden at der er et eller andet, der omhandler os. Derfor mærker man også, at arbejdet er rykket tættere på, og pludselig står vigtigheden af ens job endnu tydeligere. Det er virkelig motiverende.”