Cyberdivisionens ansvarsområde går hele vejen fra de bonede gulve i Forsvarsministeriet i det centrale København til soldaterne ude i felten, hvor meget afhænger af den back-up, de operative enheder kan få fra it-specialister.
»Vi er 600 mand herude, og ingen må rigtig sige, hvad de laver, fortæller Rune. Der er selvfølgelig gode grunde til, at vi gemmer os. Men det er også lidt ærgerligt, for som ingeniør ville jeg virkelig gerne dele med mine fagfæller, hvilke helt unikke ting vi arbejder med.«
Som årsag til hemmelighedskræmmeriet peger han blandt andet på, at Cyberdivisionen har en helt særlig opgave i at drive statens klassificerede systemer med informationer, der vurderes vitale for rigets sikkerhed.
Alt til helikoptere
Rune fremhæver helikoptere som eksempel på, hvor komplekst et sæt af opgaver han og hans kolleger håndterer:
»Hvad enten det er støtte til piloterne i luften eller mekanikerne på jorden - vi leverer it til det hele. Hvis der er en flyverlæge om bord, så leverer vi de elektroniske patientjournaler og al den øvrige it-understøttelse, lægen har brug for.«
Rune fremhæver, at man som ingeniør i Cyberdivisionen får chancen for at arbejde med opgaver, der i kompleksitet rækker langt ud over det, man møder på en gennemsnitlig dansk it-arbejdsplads. Det er blandt andet derfor, folk sjældent forlader stedet, når de først er kommet inden for dørene. Rune har selv været ansat i forsvaret i en årrække i forskellige jobfunktioner. Han siger:
»Her bliver folk i lang tid. Vi har en høj seniorprocent, selvom du med en baggrund som it-specialist i forsvaret bliver efterspurgt andre steder i it-branchen. Det har måske også at gøre med, at vi har en god balance mellem arbejde og familieliv. Stort set alle er forældre.«