Fortsæt til indhold

Thomas, automatiktekniker

Thomas er 26 år, er lærling i Søværnet som automatiktekniker, og har sin daglige gang på fregatten Niels Juel. Han startede i forsvaret allerede tilbage i 2018, da han tog sin værnepligt i hæren. Da han skulle til at vælge uddannelse, tog han beslutningen om, at han gerne vil arbejde for forsvaret. Derfor søgte han i år 2020 ind på automatiktekniker-uddannelsen.

”Jeg har altid haft interesse for at arbejde med teknologi og maskiner, så derfor var automatiktekniker i Søværnet det, som passede mig bedst. Som lærling er formålet at lære så meget som muligt, og jo mere man er med og jo mere man lærer, des mere kan man bidrage med både service, eftersyn og reparationer.” 

Alder:
26 år.

Stilling:
Lærling som automatiktekniker i Søværnet.Automatiktekniker Thomas

Når man er ude og sejle, får man oplevet en masse og set en god del af verden. Jeg synes, at det er en super fed arbejdsplads, og der er rig mulighed for at forbedre og udvikle sig inden for sit fag.

Thomas, lærling som automatiktekniker

En normal dag for Thomas starter ud med et morgenmøde i hans division ombord på Niels Juel. Ud fra mødet bliver der uddelt opgaver i form af service, eftersyn eller reparationer, der skal laves på skibet. Det kan eksempelvis være at reparere stærkstrømteknisk udstyr, våbensystemer eller overvågningsanlæg. Så der er en del variation i forhold til arbejdsopgaverne. 

Thomas er glad for at være i forsvaret, da han føler, at han er en del af noget større og er med til at bidrage til noget, som har stor betydning. Han lægger især vægt på sin arbejdsplads på fregatten:” Når man er ude og sejle, får man oplevet en masse og set en god del af verden. Jeg synes, at det er en super fed arbejdsplads, og der er rig mulighed for at forbedre og udvikle sig inden for sit fag”.