Fortsæt til indhold

Håndværk, teknik og byggeri

Arbejdsopgaverne inden for håndværk, teknik og byggeri er en vigtig grundsten hos forsvaret. Uden fagkompetencer i disse fag ville forsvarets køretøjer ikke køre optimalt, og luftfartøjerne ville ikke kunne flyve. Der er brug for dygtige hænder i forsvaret både med og uden uniform. Her på siden kan du udforske, og blive klogere på forsvarets uddannelse- og jobmuligheder inden for håndværk, teknik og byggeri, samt møde nogle af vores kolleger.

Uddannelser i håndværk, teknik og byggeri

Vil du blive specialiseret i flyvevåbnets fly, sørge for at soldaternes våben er klar, indgå i et spændende vedligeholdelsesteam på søværnets skibe eller noget helt fjerde? Forsvarets uddannelser er for alle – også dem der måske tror de ikke passer ind. Læs mere om uddannelserne her og tag det første skridt på vejen mod en spændende karriere i forsvaret.

Eksempler på uddannelser:

Automatiktekniker
Flymekaniker
Våbenmekaniker
Flytekniker
Personvognsmekaniker
Skibsmontør

SE ALLE UDDANNELSER

Job i håndværk, teknik og byggeri

Vil du være med til at bygge træningsfaciliteter til forsvarets væbnede styrker? Eller bygge hangarer til kampfly? Job i håndværk, teknik og byggeri spænder fagligt bredt fra vedligeholdelse og drift af forsvarets højteknologiske udstyr til at arbejde med våbenteknologi som ingeniør, eller udføre vigtige reparationer af køretøjer og materiel. Fælles for dem alle er, at du skal brænde for dit håndværk. Tjek de forskellige jobmuligheder ud her og bliv en del af forsvarets grundsten.

Eksempler på stillinger:

  • Havnegast til Flådestation Frderikshavn
  • Teknikofficer
  • Dæksgast til Søværnets minerydderenhed
  • Byggeleder
  • Ingeniør
  • Mekaniker

SE LEDIGE JOBS

Mød forsvarets mange ansigter

Find inspiration hos vores nuværende studerende og ansatte. Her fortæller de om deres karrierehistorier og erfaringer i forhold til at være en del af forsvaret.

Hvor kommer jeg til at arbejde henne?

Forsvaret er en af Danmarks største arbejdspladser og er lokaliseret rundt om i hele Danmark. Hvor du kommer til at arbejde afhænger af hvilken styrelse du er ansat i. Her kan du læse om forsvarets forskellige styrelser og hvad de hver især varetager af opgaver.