Fortsæt til indhold

Daniel, lastvognsmekaniker

Daniel er 29 år og bosat i Slagelse. Han har altid været tiltrukket af Militæret, og det har altid tiltalt ham markant mere end andre erhverv. En årgang overvejede han at søge ind i politiet, men måtte erkende, at det ikke var noget, han brændte nok for.

I august 2014 startede han som værnepligtig og tog derefter en Reaktionsstyrkeuddannelse som professionel soldat i forsvaret.

Som uddannet konstabel fik han lov til at arbejde ved Stabskompagniet i I/GHR, som er en kampbataljon, der udelukkende består af professionelle soldater. Mens Daniel var der, havde han to udsendelser til henholdsvis Irak og Kosovo. Daniel har altid været kører eller vognkommandør på pansret køretøj gennem sin karriere som soldat og lagt ære i, at køretøjet spillede. Derfor lå det ham nært at blive mekaniker i forsvaret.

Daniel

Alder:
29 år.

Stilling:
Lærling som lastvognsmekaniker. 

En hverdag både med skole og praktisk erfaring
Lige nu er Daniel et år inde i sin uddannelse som Lastvognsmekaniker, hvor seks måneder foregik på skolen. Han bruger derfor meget af tiden på at lære så meget som muligt og forberede sig på de skoleforkøb, han har gennem uddannelsen. Dagligdagen består af forskellige opgaver.

Lastvognsmekaniker Daniel

Lige for tiden går jeg og skruer på Eagle 4 og 5 militærkøretøjer med to andre mekanikere. Det er mest eftersyn, vi laver, men vi gennemgår også bilerne, og finder som regel fejl som skal udbedres.

Daniel, lærling som lastvognsmekaniker

Det sociale sammenhold og et godt arbejdsmiljø bliver vægtet højt
For Daniel er det muligheden for at arbejde med panser og andre køretøjer forsvaret har, som motiverer ham. Han skal også leve op til nogle fysiske krav, hvilket giver ham nogle timers træning om ugen, som han godt kan lide. Derudover ligger Daniel også vægt på det sociale sammenhold og forholdet til sine kollegaer som en vigtig del af hvorfor han godt kan lide at være i forsvaret: ”Jeg vægter gode kollegaer og et godt arbejdsmiljø højt. I forsvaret kommer man tættere på hinanden, specielt hvis man er udsendt, og det er noget, som jeg værdsætter.”