Fortsæt til indhold
jægersoldat

FRA DRØM TIL BORDEAUX BARET

Det sidste halve år er fløjet afsted for UC, efter at han har fået sin bordeaux baret og er indgået i Jægerkorpsets operative patruljer. Et halvt år med oplevelser i både ind- og udland, med fuld fart på.

”Det har taget lidt tid at vænne sig til, at hverdagen er så unik”, fortæller UC, der er glad for, at han er ung og derfor kan prioritere det, han har allermest lyst til – nemlig sit arbejde i Jægerkorpset. 

 

UNIFORM I BLODET

Vejen til at blive jægersoldat for UC, var en naturlig fortsættelse af en barndom omgivet af uniformer. Hans forældre er begge betjente, og "jeg voksede op på en politistation," fortæller han. Men for UC var det mere end bare uniformen, der kaldte. Det var den fysiske udfordring og den militære disciplin, som tiltrak ham.

"Jeg har altid gerne villet lave noget fysisk," siger han og peger på, at hans valg om at blive jægersoldat også blev formet af krigens nærvær i medierne i hans generation. Den tidlige idé om at blive jægersoldat var med til at præge UCs ungdomsår, hvor han oplevede et øget fokus på at klare sig godt i skolen og optimerede sin udholdenhed og beslutsomhed.

I dag, som jægersoldat, føler UC sig meget privilegeret, især på grund af det unikke kammeratskab og de udfordrende opgaver, han står overfor. "Vi taler ofte om, at vi har verdens fedeste job," siger han, og understreger, at jobbet ikke altid er let, men at de mange spændende og interessante  oplevelser gør det hele værd.

De opgaver, man udfører i Jægerkorpset, er ofte både krævende og farlige, men det er netop de udfordringer, der skaber et stærkt fællesskab og et "vanvittigt godt kammeratskab." som UC beskriver det og uddyber, hvordan han og hans kolleger bliver ”trykket lidt på maven” og presset til deres grænser, men at netop det er årsagen til, at man vokser og udvikler sig i fællesskab.

Anders Sirius

BANK PÅ DØREN ELLER SPARK TIL BØTTEN

Livet som jægersoldat er langt mere alsidigt, end mange forestiller sig. "Man ved ikke, hvilken opgave der kommer, og det er det, der gør det utroligt spændende," fortæller UC og beskriver, hvordan både uniform og fremtoning kan ændre sig alt efter situationen. Denne variation er netop det, der gør jobbet interessant. For hverdagen i Jægerkorpset byder på en bred vifte af opgaver, der strækker sig fra at springe faldskærm i USA og klatre på gletsjere i Grønland, til at skulle bevæge sig rundt i en storby i civilt tøj med formålet om at indsamle informationer. 

Ifølge UC er det nemt at "sparke til bøtten og være super aggressiv hele tiden," men den egentlige udfordring er "at vide hvornår man skal pakke våbnet væk og, hvornår man skal bruge det." Nogle gange er det kommunikation, stemmens magt og evnen til at aflæse situationen, der er specialstyrkesoldatens vigtigste værktøj.

Frømand gummibåd

TOPPEN AF POPPEN

I Jægerkorpset er der en udbredt opfattelse af, at man er en slags atlet. "Vi bliver set på som atleter, netop fordi vi lever af vores krop" siger UC og understreger, hvordan den fysiske indsats er en stor del af hverdagen. Men på trods af den hårde træning og de ekstreme opgaver er der en bemærkelsesværdig ydmyghed blandt jægerne.

”Der bliver altid leveret en meget professionel tilgang og indsats til den opgave, man bliver stillet over for."

Denne ydmyghed og professionalisme er en vigtig del af kulturen i Jægerkorpset, og det er netop det, der adskiller elitestyrken fra mange andre. I et miljø, hvor man kunne forvente en højtidelighed og selvforherligelse, møder man i stedet soldater, der er utroligt professionelle og ydmyge i den rolle, de har fået.

For dem, der overvejer at blive jægersoldat, er det vigtigt at finde "den hellige ild" i sig selv. "Har man den, skal man bare få sendt en ansøgning afsted.” siger han og understreger, at det ikke handler om at overanalysere, men om at tage skridtet og følge sin drøm.

Jægersoldat

Er du klar til at tage springet?

Find alt, du behøver at vide om vejen til at blive jægersoldat – fra krav og optagelse til uddannelsens indhold. 

Gå til uddannelse 

Gå på opdagelse i specialstyrkerne