Fortsæt til indhold

Konstabel i Flyvevåbnet

Bevogtningsassistent i Forsvaret

scroll down

Hvis sikkerhed er dit kald

 

Vil du være medansvarlig for sikkerheden på Forsvarets flyvestationer og sørge for, at alle ansatte på flyvestationerne kan tage på arbejde i sikre rammer?

Som bevogtningsassistent bliver du en del af et team bestående af vagtholdsleder, bevogtningsassistenter og hundefører. Det er jeres opgave at sørge for, at sikkerheden på flyvestationen altid er i top. 

Du skal være med til at overvåge vagtcentralen, hvor alle alarmsystemer og kameraer moniteres 24/7, ligesom du skal være med til at udføre adgangskontrol af alle personer, som skal ind på flyvestationen. Du skal også være med til at patruljere på flyvestationens områder, både i dags- og nattetimerne for at sikre, at der ikke er uønskede gæster. Hvis alarmen går på flyvestationen, skal der køres udrykningskørsel til alarmstedet, hvor du og dine kolleger håndterer hændelsen. 

Bevogtningsuddannelsen er din adgangsbillet til Forsvarets bevogtningsstruktur. På uddannelsen får du de grundlæggende forudsætninger for at arbejde som bevogtningsassistent. Når du har gennemført funktionsuddannelsen, er der mulighed for, at du kan videreudvikle dine kompetencer og dygtiggøre dig inden for vagtens kerneopgaver. 

Ønsker du en fremtid med stort ansvar inden for sikkerhed, bør du overveje, om bevogtningsassistent i Flyvevåbnet skal være dit næste skridt.



Her er din virkelighed



Hvor lang tid tager uddannelsen?
Flyvevåbnets Basisuddannelse tager 4 måneder.
Bevogtningsuddannelsen tager ca. 1 måned.



Adgangskrav

For at søge bevogtningsassistentuddannelsen skal du være fyldt 18 år ved uddannelsens start og have folkeskolens afgangsprøve med minimum karakteren 02 eller tilsvarende i fagene dansk, engelsk og matematik – derudover skal du have gode engelsk kundskaber.

  • Du skal kunne sikkerhedsgodkendes til klassifikationsgraden Hemmeligt
  • Du skal have et gyldigt kørekort til kategori B
  • Du skal have gennemført Basisuddannelsen i Hæren eller Flyvevåbnet herunder brandbekæmpelsesuddannelse og Forsvarets førstehjælpsuddannelse. 


FOR AT KOMME IND SKAL DU

Bestå optagelsesprøven

Optagelsesprøven afholdes hos Forsvarets Rekruttering og består af:

  • Forsvarets basistest (styrke-/løbetest) i henhold til alder, Find kravene her
  • Skriftlige prøver
  • Interview med psykolog
  • Helbredsundersøgelse
Når alle ansøgere er blevet afprøvet, sender vi et svar på din ansøgning til din e-boks.


For at blive sikkerhedsgodkendt er det et ufravigeligt krav, at du har dansk statsborgerskab eller har været bosat i et NATO- eller EU-land i de seneste 7 år.

 

Har du spørgsmål?

Vil du vide mere om Flyvevåbnets uddannelser, kan du kontakte os på 2551 1899 mandag til fredag kl. 7.30-18.00.

Uddannelsens opbygning

Min fremtid

Efter endt uddannelse er du fastansat konstabel i Forsvaret. Som led i din videreudvikling kan du eksempelvis blive uddannet hundefører.  

Du har også mulighed for at søge videre på sergentuddannelsen. Som sergent får du mulighed for at kombinere din faglige uddannelse inden for bevogtning med en mellemlederuddannelse.

Bliv klogere på en sergentuddannelse i Flyvevåbnet her

Når du er færdiguddannet, kan der være mulighed for udsendelse. Du kan dog tidligst blive udsendt 12 måneder efter, at du har afsluttet din uddannelse som bevogtningsassistent. 

Hvor ofte du vil blive udsendt, afhænger af din jobfunktion, politiske beslutninger – og af dig selv. En udsendelse varer typisk 3-6 måneder.

Læs mere om udsendelse med Forsvaret