Fortsæt til indhold

Vejen til drømmejob i Forsvaret er gået gennem Hjemmeværnet

Jonas, bevogtningsassistent

Hunden Bravos har alle dage været Nordstjernen i nordjyden Jonas liv. Bravos – en Belgisk Malinois - har sammen med Hjemmeværnet spillet en afgørende rolle for, at Jonas efter adskillige forsøg sidste år i august landende drømmejobbet på Flyvestation Aalborg, hvor han i dag er flyverkonstabel og indgår som en del af flyvestationens bevogtningstjeneste. 

Oprindelig er Jonas uddannet elektriker, men han har altid elsket at gå i uniform. Så for knap ti år siden meldte Jonas sig ind i Hjemmeværnet, hvor han i dag er en super aktiv hundefører og hundeinstruktør i Flyverhjemmeværnet. I løbet af sin karriere som frivillig soldat har Jonas taget alle de uddannelser, han har kunnet komme i nærheden af, hvilket har givet ham nye kompetencer og nye karrieremuligheder. 

Jonas

Alder:
38 år.

Stilling:
Flyverkonstabel på Flyvestation Aalborg og frivillig soldat i Flyverhjemmeværnet

Uddannelse:
Uddannet elektriker. Har i Hjemmeværnet gennemført kompetencegivende uddannelse 

Det har givet pote. For det var i forbindelse med et job-træningsforløb på Flyverhjemmeværnets specialuddannelse til bevogtningsassistent, at Jonas fik tilbudt sit nuværende job på flyvestationen, fordi kemien klikkede, og han havde de nødvendige kompetencer. ”Jeg har så længe jagtet den drøm, så det var helt fantastisk, da det lykkedes til sidst. Det er jeg super glad for,” siger Jonas, der simpelthen stortrives i jobbet på flyvestationen, hvor han altid har sin elskede hund med. 

Han indgår som en del af et lille dedikeret vagtteam, som er som en familie, der stoler 100 procent på hinanden og fungerer som et effektivt serviceorgan 24/7 på flyvestationen. Sammen er de med til at sikre tryghed og sikkerhed omkring den store flyvestation, der tæller omkring 400 medarbejdere.