Fortsæt til indhold
soldat

hos Forsvarets Sanitetskommando

Nicolaj, sygeplejerske

Nicolaj er ansat som sygeplejerske i Forsvarets sanitetskommando. Her sidder han som sagsbehandler og sundhedsfaglig rådgiver for sanitetskompagniet. 

Vejen ind og tilbage til forsvaret
Han startede sin karriere i forsvaret som soldat på Aalborg kaserne tilbage i 2007 og frem til 2013, hvor han også hovedsagligt var ansat i sanitetskompagniet. Efter godt 6 år, og efter han havde taget alle de uddannelser, som forsvaret havde at byde på inden for sanitet, valgte han at søge videre fra forsvaret. Han ville gerne være sygeplejerske, da det var der hans interesse lå. Da han ikke i forvejen havde en gymnasial uddannelse, gjorde hans baggrund som ansat i sanitetskommandoen, at han kunne komme ind på sygeplejerske studiet. 

Efter han blev færdiguddannet som sygeplejerske arbejdede han på Aalborg Universitetshospital, indtil han faldt over et jobopslag som sygeplejerske i forsvaret:” Jeg har altid været glad for at arbejde i forsvaret og nu kunne jeg få mulighed for at vende tilbage og være en del af forsvaret og sanitetskompagniet igen. Det kunne jeg ikke sige nej til”. 

Det er motiverende, at være med til at udvikle og forbedre
Til dagligt står han for koordinering af reserve sygeplejerskerne ved Role1 (forbinderpladsen). Han afholder delegeringsprøver for Medic og Junior Medic ved sanitetskompagniet.

Derudover deltager han i diverse udviklingsprojekter for og til sanitetskompagniet, som blandt andet indebærer enkelt fag til Medic, for at styrke og udvikle deres kompetencer. 

For Nicolaj er det motiverende, at være med til at udvikle på de områder, han selv lagde mærke til manglede forbedring, da han var soldat: ”Som tidligere sanitetssoldat, driver det mig at kunne være med til at styrke og udvikle kompetencerene ved sanitetskompagniet. Det at jeg nu har mulighed for forbedre nogle af de forhold, som jeg selv savnede da jeg var soldat, er jo helt fantastisk.”

Nicolaj

Uddannelse:
Sygeplejerske.

Stilling:
Sygeplejerske hos Forsvarets Sanitetskommando.