Fortsæt til indhold

sognepræst og flyverpræst i Flyverhjemmeværnet

Kevin, flyverpræst

Det er lidt af et tilfælde, at den 43-årige sognepræst Kevin fra Ribe i snart ti år med jævne mellemrum skifter præstekjolen ud med soldateruniformen som flyverpræst i Flyverhjemmeværnet. For Kevin havde ingen erfaring med Forsvaret inden springet til det nye virke, og dybest set bryder han sig ikke om at være hverken kold, våd eller sulten. 

Men for knap ti år siden tikkede en mail ind, hvor han kunne læse, at de manglede flyverpræster. Han slog til, for der skulle ske noget nyt efter ti år som sognepræst. 

Så han kom på en grundlæggende militær uddannelse for civile, hvor han blev både våd, kold og udfordret. Som da han skulle løbe 500 meter, og benene simpelthen forsvandt under ham. Her oplevede han noget af det største, han har oplevet. For to andre fra holdet tog ham under armen og bar ham de sidste meter i mål. ”Der gik det op for mig, hvad det vil sige at gå i uniform”.

Kevin

Alder:
43 år.

Uddannelse:
Kandidat i teologi fra Aarhus Universitet.

Stilling:
Sognepræst i Sct. Cathrinæ sogn i Ribe og flyverpræst i Flyverhjemmeværnet.Kevin flyverpræst

Grundlæggende trives jeg med at være i et miljø, hvor ting kan spidse til og blive alvorlige. Til dagligt bliver soldater i Hjemmeværnet selvfølgelig ikke presset på liv og død.

Kevin, flyverpræst

Trives i et miljø, hvor ting kan spidse til 
I dag er han super glad for sin beslutning, og det giver i den grad mening for ham at være flyverpræst i Flyverhjemmeværnet. Det unikke kammeratskab, holdånden og de frivillige soldaters store dedikation fascinerer ham.

”Grundlæggende trives jeg med at være i et miljø, hvor ting kan spidse til og blive alvorlige. Til dagligt bliver soldater i Hjemmeværnet selvfølgelig ikke presset på liv og død. Men eksempelvis på øvelser, der kan jeg som præst være med til at sætte ord på det større perspektiv. ”For frivillige i Hjemmeværnet er jo soldater, der i sidste ende skal kunne tage et liv og ofre deres eget”.

På mange måder betyder Kevins virke som flyverpræst, at han stadigvæk er sognepræst. ”Der er ikke så meget bullshit med soldater. De siger, hvad de mener, og det forventer de også, at jeg gør. Det trives jeg med”.