Fortsæt til indhold

Presse- og kommunikationsmedarbejder ved Air Transport Wing

Caroline, Journalist

Caroline kommer fra Frederikshavn: ”og som så mange andre, der kommer fra Vendsyssel, synes jeg, det siger meget om mig. Ikke mindst fortæller det, hvor min fascination for Forsvaret stammer fra”. Hun er vokset op med fortællingen om havnen, fiskerne, sømændene– og ikke mindst hørt fortællingerne om Forsvarets værdi under krigen, mens hun har gået ture blandt bunkerne i Bangsbo. Hendes 10 års fødselsdag blev sågar brugt på o-løb i Bangsbo Fort. Caroline havde dog aldrig tænkt, at Forsvaret var et sted, hun selv kunne gøre karriere. Hun havde nemlig to drømme.

  1. Udlandskorrespondent. ”Jeg elskede at skrive og fortælle historier. Jeg var fascineret af formidlingen gennem sprog og billeder, og drømte om at blive journalist med base i udlandet”.
  2. Stewardesse. ”Kender du følelsen af at blive draget mod et sted? Følelsen af, at dette sted må være det fedeste i hele verden”. Gennem hele hendes barndom har hun været betaget af fly og lufthavne. ”For mig, har den glæde og forventning, der er forbundet med en flyvetur altid været noget helt særligt”.


Fra journalist til Flyvevåbnet

”Men lufthavne og journalistik klingede hult med Forsvaret”. Troede hun. Som nyuddannet journalist fik Caroline job på et nyhedsmedie. Her brugte hun hverdagen på at skrive og fortælle historier. På at formidle gennem sprog og billeder. ”Min drøm blev opfyldt, men noget manglede”. Hun blev hurtigt afklaret med, at hun ville mere. ”Jeg ville skabe historier – ikke bare fortælle andres. Jeg ville ud og tale fysisk med mennesker – ikke bare sidde på et kontor og ringe”. Hun ville opleve og opsøge. Hun ville noget mere. Skæbnen ville, at ”noget mere” hurtigt ville vise sig. ”Vil du være med til at styrke Flyvevåbnet gennem fortællinger? Og være med til at skabe en identitet, der tiltrækker de rette ansøgere? I så fald er det dig vi mangler!”. Sådan stod der i jobopslaget. Caroline sendte en ansøgning afsted med det samme.

Caroline

Alder:
27 år

Titel:
Journalist

Uddannelse:
Cand.public.

Stilling:
Presse- og kommunikationsmedarbejder ved Air Transport WingCaroline

Langt hen ad vejen er jeg blevet modbevist. Forsvaret er på ingen måde den tilsandede organisation, som jeg frygtede...

Caroline, journalist

Tre forskellige hatte
I dag sidder Caroline specifikt i ledelsessekretariatet. Her har hun overordnet set tre forskellige hatte på. Hun arbejder med intern, strategisk kommunikation. Eksempelvis kigger hun på, hvordan de optimerer deres kommunikation på tværs af afdelinger. Derudover arbejder hun med ekstern kommunikation. I denne søjle finder man sociale medier, dækning af arrangementer, rekruttering og branding. Sidst men ikke mindst fungerer hun som presseofficer, hvor hun arbejder målrettet med pressen samt tager med ud på missioner og dækker dem journalistisk. ”Jeg føler mig ekstremt privilegeret, for jeg elsker helt oprigtigt mit job. I mine tidligere stillinger har jeg følt mig en smule rodløs. Mit indtryk er, at mange unge i dag hurtigt tyer til jobskifte, hvis der opstår frustrationer eller manglende motivation”. Tidligere har hun følt, at der manglende noget. Og som ny på arbejdsmarkedet, kan det være svært at sætte ord på, hvad det helt præcist er, der synes at mangle. ”For mig, var det følelsen af fællesskab og retning. Og det har jeg fået”.

En moderne arbejdsplads
Carolines største bekymring inden hun startede var, om hun kunne se sig selv være i Forsvaret i lang tid. ”Jeg er en ambitiøst person, og selvudvikling er meget højt på listen over kriterier for et godt arbejdsliv”. Hun var bekymret for, hvilken type organisation hun ville komme ind i - og hvordan et nyt syn på tingene ville blive modtaget. ”Langt hen ad vejen er jeg blevet modbevist. Forsvaret er på ingen måde den tilsandede organisation, som jeg frygtede. Det er en moderne arbejdsplads, med alt hvad det indebærer. Dermed ikke sagt, at der ikke er plads til forbedring. Det er der alle steder. Og jeg glæder mig til at udvikle mig sammen med Forsvaret mange, mange år endnu”.

Her kan du møde flere, der arbejder i forsvaret med eller uden uniform