Min hverdag som kampinformationsgast
Kristoffer har altid været sikker på, at han skulle arbejde i Søværnet. Med han var dog i tvivl om, hvad han ville lave der. Da Kristoffer kiggede rundt inde på forsvarets hjemmeside faldt han over ”kampinformationsgast” og blev straks interesseret i, hvad man mon laver med den titel. Han blev dog helt sikker på, at det var den vej han skulle gå, da han læste, at man er med til at skabe det taktiske situationsbillede.
Den helt rigtige beslutning
Det tiltalte Kristoffer, at man er med til at påvirke de beslutninger der skal træffes som enhed, og han har ikke fortrudt sin beslutning om at blive kampinformationsgast en eneste gang!
Jeg, som så mange andre, ved heller ikke rigtig hvad man går ind til. Det var derfor jeg valgte det. For mig gjorde det kun, at jeg blev mere nysgerrig på faget, og hvilke muligheder der er senere i ens karriere. Dem er der heldigvis mange af.
Kristoffer, kampinformationsgast
Dagene er aldrig ens
Dagene som kampinformationsgast er aldrig ens og kan være meget omskiftelige: ”Klokken 9 om formiddagen kan du sidde med dine kollegaer og øve angrebsprofiler fra fly. Det næste øjeblik kan du være på vej ud med skibet, for at redde en mand der er faldet i vandet”. Her bliver kampinformationsgastens opgave ekstra vigtig, da der skal findes en masse kritiske informationer fra området, som vind, bølger, strøm og temperatur.
Fremtiden som kampinformationsgast
Da Kristoffer var på sin første internationale øvelse som færdiguddannet gjorde det ham kun endnu mere spændt på fremtiden: ”Der blev jeg virkelig klar over, hvad kampinformationsfaget kan tilbyde. Du kan komme på uanede mængder af kurser for at dygtiggøre dig selv. Så hvis du en dag bliver træt af at sejle, så kan du tage arbejdet med op i helikopteren og blive Senso-operatør. Har du brug for at komme i land? Så kan du sidde oppe i Frederikshavn eller i Nuuk”.