Fortsæt til indhold

Uddannet sprogofficer i hæren

Julie

scroll down

”Og så synes jeg, afghanerne er ret seje”


Egentlig er Julie slet ikke til sprog. I gymnasiet var yndlingsfagene fysik og matematik, og drømmejobbet hed ingeniør. Da hendes storebror vendte hjem fra sin anden udsendelse, blev hun imidlertid tændt på ideen om at rejse ud, og så lå sproguddannelsen faktisk lige for.

oplev sprog og kulturer som sprogofficer

”Jeg var nok lidt atypisk på uddannelsen. De fleste var sproglige studenter, og det er nok en fordel, hvis man interesserer sig for sprog. Men mest handler det om at være flittig.
”Det, der tiltalte mig, var udfordringen. Og så tænkte jeg på, at man også kunne bruge sproguddannelsen bagefter i arbejdssammenhæng," fortæller Julie. Julie læste arabisk og sidenhen dari, der er en særlig afghansk dialekt. I 2011 tog hun med hold 11 til Afghanistan, og det blev en speciel oplevelse – både personligt og menneskeligt.
”Jeg blev positivt overrasket over, hvor godt det gik. Jeg forstod langt det meste, og de forstod mig helt fra starten. Og så synes jeg, afghanerne er ret seje. De har levet med krig i så mange år, og alligevel bliver de bare ved og ved og ved med at klare sig.”

Læs mere om:
Sprogofficer i Arabisk

Sprogofficer i Russisk