Teknisk løjtnant i Flyvevåbnet
Rasmus
Fra gymnasiet til Flyvevåbnet
Rasmus, 21 år og i øjeblikket i gang med den tekniske løjtnantsuddannelse i Flyvevåbnet, som han afslutter i februar 2025. Han startede på uddannelsen direkte efter gymnasiet og har været fast besluttet på en karriere i Forsvaret siden 3.g.
”Jeg valgte løjtnantsuddannelsen, fordi jeg på under to år kan blive leder for et større antal soldater”. Han blev tiltrukket af det høje ansvarsniveau og de meningsfulde og til tider udfordrende opgaver. ”At vælge Flyvevåbnet handlede ikke kun om min fascination af lyden af en F-16, men også om de mange opgaver, vi løser for civilsamfundet, som overvågning af danske farvande og luftrum, samt eftersøgninger og redninger”.
En uddannelse med mange facetter
På løjtnantsuddannelsen har Rasmus udviklet mange færdigheder gennem de forskellige faser af uddannelsen. ”Man starter med en grundlæggende militær uddannelse, GMU, hvor enkeltkæmperfærdigheder læres. Derefter kommer sergentskolen, hvor vi uddannes til at lede en gruppe soldater. Det sidste trin er funktionsuddannelsen, hvor fokus er på både det tekniske element og ledelse”, forklarer Rasmus.
Jeg begyndte i skruepraktikken uden tidligere teknisk erfaring, hvilket gjorde det udfordrende. Men jeg valgte at være nysgerrig og stillede en masse spørgsmål. Denne tilgang har hjulpet mig med at blive mere selvsikker og klogere på arbejdet.
Rasmus, teknisk løjtnant
Skruepraktik og ledelse
Rasmus har allerede haft praktikophold ved Fennec-helikopteren, hvor han deltog i vedligeholdelsen af helikopteren. Han er nu i gang med sin ledelsespraktik hos en teknisk officer. ”Jeg begyndte i skruepraktikken uden tidligere teknisk erfaring, hvilket gjorde det udfordrende. Men jeg valgte at være nysgerrig og stillede en masse spørgsmål. Denne tilgang har hjulpet mig med at blive mere selvsikker og klogere på arbejdet”.
Kammeratskab og fællesskab
Rasmus fremhæver også det stærke kammeratskab som en af de bedste ting ved uddannelsen. ”Vi kadetter hjælper og støtter hinanden i det daglige. Efter arbejdet står den ofte på fællestræning eller en øl på messen”.
Et godt råd
For dem, der overvejer at søge ind, har Rasmus et godt råd: ”Gør dig grundige overvejelser om, hvorfor du vil være leder. Forbered dig på, at kravene er høje, men læringsudbyttet er det hele værd”.