Fortsæt til indhold

Marie fortæller

Min hverdag som Identifikation Operatør

Hverdagen som identifikations operatør kan være omskiftelig med både travle og knap så travle dage.


Marie havde ingen planer om at blive i forsvaret, da hun startede i værneret i flyvevåbnet i 2020. Det var indtil hun hørte, at man kunne uddanne sig til at blive identifikations operatør:” Jeg blev fanget med det samme, og faldt pladask for tanken om at være med til at gøre en forskel på daglig basis”.

En omskiftelig hverdag
Hverdagen som Identifikations Operatør kan være omskiftelig med både travle og knap så travle dage. Marie er til hverdag en del af det team der sørger for, at holde det danske luftrum sikkert. Det er dem, der overvåger og identificerer både civile og militære fly i det danske luftrum 24 timer i døgnet, 7 dage om ugen, 365 dage om året. ”Man skal være dygtig til at have mange bolde i luften på én gang og multitaske på højeste plan. Men det er også de dage, hvor der er travlt, at jeg virkelig bliver bekræftet i, hvor vigtigt det vi laver egentlig er.” 

Rollemodel Marie Citat

Man skal være dygtig til at have mange bolde i luften på én gang og multitaske på højeste plan...

Marie, identification operator

Det er fedt at have ansvar
Ansvaret er stort som identifikations operatør, da det er Marie og hendes team som er første led i kæden i forbindelse med overvågningen af det danske luftrum. Det vil sige, at hvis der bliver spottet eventuelle krænkelser af det danske luftrum er det også dem, der er første led i at sende F-16 afvisningsberedskab i luften.

For Marie er det en motivationsfaktor at have ansvar:” Dét at jeg som Identification Operator er med til at bidrage med den fornødne viden til at gennemføre operationer, udgør en kæmpe tilfredshedsfaktor for mig. Det er et kæmpe ansvar at have på sine skuldre, men på den helt fede måde.” Selvom det individuelle ansvar er stort, så er teamet altid bag en og man står aldrig alene. Det har en stor betydning.

For Marie er det det hele værd, at være med til at værne om Danmarks sikkerhed, på trods af et skiftende tempo og skæve arbejdstider.