Fortsæt til indhold

Konstabel i Flyvevåbnet

Cargo Assistent i Forsvaret

scroll down

En hverdag med avanceret materiel!

Vil du være en del at et Terminal Team med ansvar for at laste og losse lastbiler, skibe, tog og transportfly med forsyninger og udstyr til danske og internationale militære enheder og styrker i ind- og udlandet? Som cargo assistent kommer du til at udføre disse opgaver og desuden arbejde med planlægning af transporter samt udarbejdelse af dokumenter omkring land, sø, tog og lufttransport med blandt andet fokus specifikt på håndtering af farligt gods. Endeligt har du sammen med resten af dit team ansvaret for den daglige vedligeholdelse og service af enhedens specialkøretøjer, maskiner, løftegrej og andet materiel.

Så hvis du ønsker en fremtid med højteknologisk udstyr og avanceret materiel i Danmark og ude i verden, så er uddannelse som cargo assistent måske noget for dig?

Her er din virkelighed

Hvor lang tid tager uddannelsen?
Uddannelse tager mellem 2 – 3 år og består af en række kurser både ved Movement Control enheden og ved eksterne kursusudbyder kombineret med praktik og praktisk tjeneste ved en Movement Control Terminaldeling.

Hvad er ansøgningsfristen?
Uddannelsen søges via ledige stillingsopslag.
Se jobopslag

Hvornår starter jeg?
Uddannelsen som cargo assistent starter i forlængelse af ansøgt stilling, og starter med et individuelt uddannelses- og praktikforløb. Dele af grunduddannelsen ved Movement Control gennemføres i hold en gang om året, normalt i første kvartal af kalenderåret.Adgangskrav

Du skal have gennemgået og bestået en grundlæggende militær uddannelse fra enten Hæren, Søværnet eller Flyvevåbnet.

Hvis du har gennemført en basisuddannelse i Beredskabsstyrelsen, skal du gennemgå en Grundlæggende Militære Uddannelse af syv ugers varighed, ved Operations Support Wing (OSW) på Flyvestation Karup.

FOR AT KOMME IND SKAL DU:


  Bestå optagelsesprøven

• Helbredsundersøgelse
Derudover skal du være i besiddelse af B-Kørekort
 
Hvor gennemføres prøven?
Optagelsesprøven gennemføres ved Forsvarets Rekruttering i Ballerup på Sjælland

 

Har du spørgsmål?

Vil du vide mere om Flyvevåbnets uddannelser, kan du kontakte os på 2551 1899 mandag til fredag kl. 7.30-18.00.

Uddannelsens opbygning

  • 2-3 år

Min fremtid

Du vil i forlængelse af din uddannelse, blive involveret i øvelse og operative opgaveløsninger, Du kan tidligst blive udsendt 12 måneder efter, du har afsluttet din uddannelse. Hvor ofte du vil blive udsendt afhænger af din jobfunktion, politiske beslutninger – og af dig selv. En udsendelse varer typisk 3 – 6 måneder..

Læs mere om udsendelse med Forsvaret  

Der skal i forbindelse med jobbet som cargo assistent påregnes en del rejseaktivitet, da de fleste opgaver foregår væk fra dit normale tjenestested (Karup)

Du har også mulighed for at søge videre på sergentuddannelsen i de respektive værn. Fra de faglige konstabeluddannelser kan du søge videre på sergentskole og blive uddannet til sergent, og derefter får du mulighed for at kombinere din faglige uddannelse med en mellemlederuddannelse.