Fortsæt til indhold
Thilde sergent i Flyvevåbnet

Thilde fortæller

Min hverdag i forsvaret

et helt særligt fællesskab og højt humør


Thildes første møde med forsvaret var som værnepligtig i 2020. Ved en rekrutteringseftermiddag på kasernen blev hun nysgerrig på, hvordan en fremtid i Flyvevåbnet kunne se ud, og blev inspireret til at søge videre som Identification Operator af Air Control Wing. Derfor blev drømmen om at læse medicin lagt på hylden, og arbejdet med luftrumsovervågning blev til virkelighed.

Tiden på Officers basisuddannelsen og flyveskolen
Thilde begyndte at flyve svævefly i Herning svæveflyveklub, og blev så vild med at flyve, at hun besluttede at søge videre ind på Forsvarets Pilotuddannelse: ”Jeg kom igennem de mange optagelsesprøver og startede på Officers Basisuddannelse i august 2022. En tid, som jeg ser tilbage på med stor glæde. Der var masser af selvudvikling, et helt særligt fællesskab og højt humør lige meget om vi var i klasselokalet, ude i blæst og regn eller på øvelse”. 

For Thilde er det yderst vigtig, at hun som befalingsmand kan tage ansvar og vise positiv adfærd samt engagement over for sine kollegaer, så det skaber en god attitude, korpsånd og disciplin. 

Thilde sergent i Flyvevåbnet

Efter sergentskolen kom den længe ventede flyveskole. Det var uden sammenligning det mest intense, oplevelsesrige og fedeste halve år af mit liv. Her er man dybt afhængig af fællesskabet for at klare sådan et forkøb, og man knytter mange tætte bånd.

Thilde, sergent i Flyvevåbnet

Thildes hverdag i dag
I dag arbejder Thilde med pressehåndtering, sociale medier, interne medier og som rekrutteringsansvarlig hos Helicopter Wing, hvor der venter en masse spændende opgaver og oplevelser forude:” Alt i alt kan jeg konkludere, at forsvaret er fuld af muligheder og venskaber for livet. Så bare spring ud i det. Man ender næppe der, hvor man startede.”

 

Læs mere om sergentuddannelsen i flyvevåbnet