Mød sprogofficerskadetten
Annemette
Annemette læser til sprogofficer på Forsvarets sprogskole med russisk som sproglinje.
Hun valgte at søge uddannelsen lige efter gymnasiet fordi hun altid har haft en ide om, at hun skulle prøve at være soldat, med inspiration fra hendes forældre som også har været i Forsvaret. Derudover har hun altid været glad for at studere og læse, og især sprog fandt hun ekstra interessant.
Annemette fandt ud af at sprogofficersuddannelsen kombinerer både sprog og den militære officers-del, og den kombination tiltrak hende meget samtidig med de muligheder der åbner sig efter uddannelsen:
”Man får lov til at arbejde med mennesker på en unik måde som tolk, kulturvejleder og bindeled, og det byder på mange spændende opgaver.”
Drømmen om at blive sprogofficer startede tidligt
For Annemette var det allerede i 6. klasse at drømmen om at blive sprogofficer startede. Efterhånden som hun blev ældre kom drømmen tættere på, og derfor valgte hun også at kaste sig over så mange sprog som muligt og valgte sproglig studieretning på gymnasiet. Her lærte hun både engelsk, tysk, fransk og latin.
Daglig træning er vigtig for at kunne fungere optimalt
Gennem uddannelsen er det vigtigt at holde sig i form og opbygge styrke, så man kan løse opgaver på et krævende fysisk niveau, når man er færdiguddannet sprogofficer. Annemette er også stor fan af den daglige træning der skal til:” Personligt er jeg kæmpe tilhænger af daglig træning, om det bare er at løbe en tur eller straffe noget jern. For mig er det den ene ting, jeg ikke går på kompromis med, fordi jeg kan koncentrere mig så meget bedre efterfølgende.” Træningen gør nemlig også, at hun føler sig mere klar i hovedet til at fokusere på lektierne.
Jeg er ikke i tvivl om, at noget af det bedste ved at læse til sprogofficer, er de mange spændende opgaver der ligger forude, når man er færdig.
Annemette, sprogofficerskadet
Noget af det bedste ved uddannelsen, er de mange spændende opgaver der ligger forude
For Annemette er det en kæmpe motivationsfaktor at vide, at der er brug for hendes kompetencer, når hun er færdiguddannet og at hun faktisk også er en af de få, der kan løse de opgaver, der måtte være.
”Jeg er ikke i tvivl om, at noget af det bedste ved at læse til sprogofficer, er de mange spændende opgaver der ligger forude, når man er færdig.”
Annemette fremhæver også, at fællesskabet er noget af det bedste ved uddannelsen. Man er aldrig alene, og bliver enormt tæt knyttet:” Der er altid en der er sød til at hjælpe – hvad enten det er et fagligt spørgsmål eller noget helt andet.”
Derudover har hun aldrig befundet sig i et læringsmiljø, hvor ledelsen og lærerne omkring en lægger så mange kræfter i ens udvikling, hvilket har en enorm positiv virkning.
Det er vigtigt at skabe ordentlige rammer for sig selv
Annemette kan føle at hun tit er bagud i forhold til den mængde af stof man skal nå at lære. Det kan være svært at acceptere, at der ikke altid er nok timer i døgnet til at nå i mål med det man gerne ville.
”I starten af forløbet kan det være svært at sætte sig nogle ordentlige rammer, så man skal finde en rutine der fungerer for en. En som gør, at man får nok søvn, dyrket motion og ikke mindst lavet lektierne.”
Annemette nævner også, at noget som kan være udfordrende for en er, at meget af ens tid kommer til at gå med lektier, og det gælder også weekender. Dog har man som udgangspunkt også fint med tid til at ses med familie og venner i weekenderne. Det handler om at sætte velfungerende rammer for sig selv, så man også sørger for at holde pauser, få frisk luft og blive klar i hovedet.
Fællesskab, udvikling og lektier:
Sådan ville Annemette beskrive uddannelsen, hvis hun skulle vælge tre ord.
Desuden husker Annemette tilbage på nogle fede oplevelser hun har prøvet gennem uddannelsen, bl.a. at hun har sprunget static line: ”Det var en fed måde at prøve sine grænser af.”
Og omskoling til at kunne skyde med pistol er også noget hun husker tilbage på som en enormt fed oplevelse og et godt afbræk fra skolebænken.
De 3,5 måneds grundlæggende militær uddannelse i Varde, som sprogofficersuddannelsen starter med, var også enormt spændende for hende: ”Vi lærte at indgå i en gruppe ved at arbejde sammen og støtte hinanden, når vi blev kastet ud i nye og pressede situationer. Vores uddannelse i Varde gav os et fundament for vores grønne færdigheder og et sammenhold vi kunne tage med os videre til Sprogskolen.”