Fortsæt til indhold

uddannet sirius-patruljefører

Mød Jens

scroll down

”HOLD DA KÆFT, HER VIL JEG TILBAGE TIL”

Selvom det er ni år siden, Jens blev optaget uddannelsen til patruljeføre hos Sirius, så husker han tydeligt første gang, han skulle pakke hundeslæden. ”Du kommer op til en masse stopprøver, og det føles som en sejr bare at komme igennem. Men den helt store prøve er, når du første gang har pakket alting, og du er nervøs for, om du nu har husket det hele."

Hunde er en stor del af hverdagen for Siriuspatruljen
”Du kommer ikke igennem to måneder alene på isen, hvis du har glemt noget vigtigt,” fortæller Jens. I Siriuspatruljen lærer man at klare sig på egen hånd. I Nordøstgrønland, hvor soldaterne sikrer Danmarks suverænitet året rundt, kan en almindelig patrulje nemt strække sig over 3.000 kilometer gennem nogle af klodens koldeste og mest øde egne.
Når midnatssolen glimter i det isblå landskab, og de 13 hunde trækker ivrigt i slæden, så glemmer man dog hurtig sine bekymringer. ”Jeg blev overrasket over, hvor lækkert der egentlig er. Når det stormer 60-80 knob, så mærker du, at det er naturen, der styrer. Dér bliver man ramt – og så tænker jeg, hold da kæft, her vil jeg tilbage til.”