Fortsæt til indhold

Premierløjtnant i hæren

Mød Christoffer

scroll down

”Når man har prøvet at stå med livet som indsats, så tør man lidt mere.”


Da Christoffer startede som værnepligtig i 2006, fandt han hurtigt ud af, at han ville blive hængende. Efter basisuddannelsen sprang han hastigt videre til en uddannelse i reaktionsstyrkerne med udsendelse til Irak, og så var det tid til at blive sergent.

Christoffer er Officer i Forsvaret
”Som sergent kunne jeg mærke, at det her var noget, jeg gerne ville være resten af livet. Jeg ville have en akademisk uddannelse, og jeg syntes, at min profil passede på en officer,” fortæller Christoffer. Så han tog det næste skridt og blev premierløjtnant i hæren. I dag, seks år senere, har alle uddannelserne gjort ham bredere over skuldrene – både fysisk og mentalt.
Ord som ’selvtillid’ og ’gennemslagskraft’ går igen i hans fortælling, for som han bemærker: ”Når man har prøvet at stå med livet som indsats, så tør man lidt mere.” Hvilket får ham til at tænke på en øvelse, han for nylig lavede med nogle værnepligtige. Øvelsen foregik i svømmehallen og kaldes for ”en død murer”. Fra tremetervippen skal man læne sig bagover og falde strakt ned i vandet.

”Jeg har selv prøvet det på officersuddannelsen. Det var under en prestur, hvor vi kun fik begrænset søvn og mad. Så kommer du ind i svømmehallen, og skal bare kaste dig ud. Jeg følte virkelig frygt. Det med at man skal kaste sig bagover, man føler overhovedet ikke, man er i kontrol,” fortæller Christoffer. Men bagefter kunne man mærke, man havde rykket sig. Bare det at have gjort det.”

Læs mere om uddannelsen som Taktisk Officer i Hæren