For Lauritz var idéen om at gøre karriere i Forsvaret en drøm, han havde med sig længe før mødet med den militære verden. Spørgsmålet var derfor ikke om, men hvordan Lauritz skulle ende der, og hvor hans plads var. Og den målrettethed har lige siden præget Lauritz’ interne vej til at blive officer i Søværnet.
”Jeg har nok altid vidst, at jeg gerne ville være leder. Jeg synes, gruppedynamikker og psykologien i ledelse er enormt spændende, og her har Forsvaret bare en af de stærkeste uddannelser inden for det felt, så derfor var valget ikke så svært.”
Lauritz er Løjtnant i Søværnet og har en baggrund som både konstabel og overkonstabel. Inden længe tager han endnu et skridt mod titlen som premierløjtnant, når han begynder på Akademiuddannelsen, som skal give ham de sidste ECTS-point til at kunne fortsætte på Diplomuddannelsen og blive premierløjtnant i Søværnet. Og som han selv beskriver det, er det en vej, han længe har vidst, at han gerne ville gå.
Allerede før sin værnepligt i 2017, hvor Lauritz havde sit første møde med Søværnet, overvejede han, hvorvidt Forsvaret var noget for ham. Det fik værnepligten bekræftet ham i, og Lauritz fortsatte derfor i en stilling på fregatten Niels Juel som messegast og senere dæksgast, hvor han arbejdede som hhv. skyller og rorgænger og fik erfaring med livet til søs og det basale sømandskab. En erfaring, der udviklede sig til en endnu større interesse, og som betød, at han herefter arbejdede sig videre til at blive marineoverkonstabel, hvor de første tanker om en karriere som officer for alvor meldte sig. Der skulle dog alligevel gå 1,5 år, inden han tog det sidste spring.
”Jeg havde det rigtig godt med mit sjak, og vi havde et sammenhold, som jeg havde svært ved at sige farvel til – også selvom det betød flere spændende oplevelser. Når man er på togt sammen og har en hverdag, hvor man bruger så meget tid med hinanden, bliver man rigtig tætte. Så derfor gik der lidt tid, inden jeg var klar til at gå videre mod officerstitlen, hvilket jeg er rigtig glad for i dag. Det gav mig en modenhed, som jeg tror er vigtig,” fortæller Lauritz.