Forsvaret er ikke kun folk i uniform
Få en Civil karriere i Forsvaret
Karriereveje i civil
Som civil medarbejder i Forsvaret kan du gøre karriere inden for en bred vifte af erhverv: Om du er akademiker, kontoruddannet eller håndværker, så kan du i Forsvaret gå mange veje – helt til toppen. Se mere nedenfor eller tag et kig på vores brede vifte af uddannelser og elevpladser.
Akademikere - Kontoruddannede - Håndværkere
Akademikere
Forsvaret og koncernen som helhed har ca. 2.000 akademikere ansat på tværs af myndigheder.
Medarbejdere på bachelorniveau kan både have afsluttet en uddannelse – som fx diplomingeniør – og en bachelor, som er ved at færdiggøre en kandidatuddannelse.
Du har mod på løbende at vedligeholde og videreudvikle dine evner. Dine opgaver kan ændre sig over årene og derfor understøtter myndighederne med at sikre dine kompetencer forbliver tidssvarende. Dine udviklingsmuligheder er mangeartede og her tages der udgangspunkt i dine specifikke behov og ønsker til karriereudvikling.
Akademikeres og bachelorers karrieremuligheder
-
Kontorchef
-
Chefkonsulent
-
Specialkonsulent
-
Fuldmægtig/ingeniør/psykolog/m.fl
-
Bachelor/diplomingeniør/m.fl
Kontoruddannede
Forsvaret og koncernen som helhed har ca. 2.000 kontoruddannede ansat på tværs af myndigheder.
Dit uddannelsesniveau, erhvervsmæssige erfaringer og opgaver har stor indflydelse på den stilling du kan få. Først og fremmest betyder det, at du som kontoruddannet i flere tilfælde skal have gennemført hele eller dele af en relevant uddannelse, inden du har mulighed for at søge og få en stilling på et højere niveau. For at søge en stilling på et højere niveau, skal du have præsenteret på et højt niveau i din hidtidige karriere, at du kan overbevise en kommende leder om at have både ambitionen og potentialet til at kunne løfte et større ansvar.
Kontoruddannedes karrieremuligheder
- Kontorfuldmægtig
- Overassistent
- Assistent
- Elev
Håndværkere
Forsvaret og koncernen som helhed har ca. 2.000 håndværkere ansat i vidt forskellige og højt specialiserede job.
Mange begynder enten som ufaglært specialarbejder, lærling eller som færdiguddannet faglært håndværker. Som følge af kravene til uddannelse, som gør sig gældende for håndværkere, forbliver mange på enten sit niveau som specialarbejder eller som faglært gennem deres karriere inden for koncernen.
Både Forsvaret og Beredskabsstyrelsen giver mulighed for efteruddannelse til uniformeret tjeneste. Dette kan både være som konstabel eller som befalingsmand.
Håndværkeres karrieremuligheder
- Faglært håndværker
- Lærling
- Tekniker/lager- og logistikoperatør/m.fl.
- Specialarbejder