Fortsæt til indhold

Nicolai fortæller om sit

valg af uddannelsen til minedykker

"NÅR MAN ARBEJDER I ET MILJØ, DER TIL TIDER UDFORDRER OS 100%, ER TILLID OG RESPEKT ALTOVERSKYGGENDE"


Nicolai var i flere år instruktør på Søværnets Dykkerskole (SDS) og inden da skibsdykker og flyredder i Søværnets sejlende enheder på Færøerne og Grønland. ”Jeg følte en rutinepræget hverdag på SDS og søgte efter nye og dynamiske udfordringer. Jeg har altid søgt udfordringer, både fysisk og mentalt, og altid været klar over, at det var under havets overflade, jeg kunne stimulere disse udfordringer”.

En opfordring fra chefen
Nicolai var ved tidligere lejligheder blevet opfordret til at søge uddannelsen af den daværende chef. ”Så jeg tog en befalingsmandsuddannelse, og mens jeg var i gang med den, tænkte jeg, nu skal det være”. Nicolai blev uddannet som minedykker i 2008, og derefter gennemgik han et efteruddannelsesforløb, så han stod færdiguddannet i udgangen af 2010.

Minedykker

”Vi har meget stærke bånd knyttet til hinanden. Vi er til tider ofte mere sammen med kollegaer, end vi er sammen med familien”

Nicolai, minedykker

Hverdagen som minedykker
En dag som minedykker kan være alt fra en dag på stationen med træning, vedligeholdelse af udstyr og færdigheder, til en dag med maritim ammunitionsrydning, deltagelse i politiets efterforskning i kriminalsager, der tager dem ud i det våde element. Endvidere kan det være humanitære eftersøgninger, afhentning af gammel ammunition hos borgere rundt om i landet. Nicolai har prøvet alt fra at være i en ekstrem og potentiel livstruende situation på stor dybde i havet, til at stå over for en mulig modstander i et fjendtligt miljø. ”Det er svært at komme med en konkret sag, for de kommer en gang imellem og til tider, når man mindst venter det”.

Mine venner er mine kollegaer
Som minedykker er det alfa omega at besidde en robusthed, der ligger over gennemsnittet. Korpsånd er en meget vigtig del. ”Vi har meget stærke bånd knyttet til hinanden. Vi er til tider ofte mere sammen med kollegaer, end vi er sammen med familien”. En af Nicolais kollegaers hustru havde spurgt sin mand, hvorfor han aldrig så sine venner privat? Hvortil han svarede, at havde sine kollegaer, de er mine venner, jeg har ikke tid til at arbejde som minedykker, pleje min familie og så samtidigt have venner privat. ”Mine venner er mine kollegaer. Jeg har måske tre private venner, jeg kan vedligeholde. Alle tre har eller har haft tilknytning til dykning i Søværnet. Kort sagt, jeg har verdens fedeste job og de bedste kollegaer i verdenen".