Matheus fortæller
Min hverdag som Elektronikfagtekniker
Det føles godt at vide, at jeg er med til at gøre en forskel
Matheus karriere startede som elektriker. Men det varede ikke længe, før han begyndte at føle, at det ikke var den rigtige vej for ham. Som hans farfar altid har sagt til ham: ”Man skal finde den rigtige uddannelse, det rigtige job og de rigtige mennesker at arbejde med. For det er det, man skal lave resten af livet.” Én ting var sikkert. Der var noget ved elektronik der fascinerede ham. Så Matheus tog springet og startede på elektronikfagtekniker uddannelsen i forsvaret. Og så faldt brikkerne på plads.
En ny verden åbner sig
Som lærling i forsvaret blev Matheus kastet ud i en verden af kodning, reparation af defekte apparater og egne projekter. Alt dette var som forberedelse til den dag, hvor han skulle stå til svendeprøve. ”Jeg tilbragte mange timer med svendende, som havde brugt mange år på at specialisere sig på et system. Så min viden for elektronikken voksede. Det var både på værkstedet, men også ude i alle hjørner af Danmark. Som militær lærling fik jeg endda mulighed for at deltage på sejladser.”
Matheus valgte at stige ombord på Peter Willemoes (F362), hvor han skulle hjælpe med elektronisk vedligehold og fejlfinding på radarer, date og kommunikationsudstyr. Det var en udfordrende men lærerig oplevelse:” Jeg opdagede, at jeg ikke var den mest søstærke person. Jeg kæmpede hver dag mod søsygen henover Atlanten. Men jeg holdt fast og tog dagen med hård hånd”.
Jeg tilbragte mange timer med svendende, som havde brugt mange år på at specialisere sig på et system. Så min viden for elektronikken voksede.
Matheus, elektronikfagtekniker
Fremtiden i forsvaret
Selvom søsygen var en kamp, så fortsætter Matheus i forsvaret:” Det giver mig mulighed for at udforske verden på en helt unik måde, langt fra de sædvanlige rejser med venner og familie. Det føles godt at vide, at jeg er med til at gøre en forskel. Derfor er min karriere i forsvaret langt fra slut”.