Fortsæt til indhold
Sprogofficer Dari

Sprogofficer

Sprogofficer i Dari

scroll down

Vil du bruge dari til at gøre en forskel?

Vil du benytte dine sproglige færdigheder til at hjælpe befolkningen i konfliktramte områder? Som sprogofficer i dari (dialekt af persisk) lærer du at kommunikere direkte med lokalbefolkningen i de områder, hvor dialekten benyttes. Det kan eksempelvis være lande som Iran eller Afghanistan. Du vil som sprogofficer få en afgørende rolle som både tolk og skarpsynet vejleder i dialogen med områdets ledere og befolkning.

Under uddannelsen lærer du at tale dari fra bunden, og får et solidt indblik i den afghanske kultur samt historie. Det er hårdt arbejde at lære et nyt sprog på to år - også fysisk. Du skal lære ca. 80 nye ord om dagen, så vær parat til at bruge mange timer på lektier og fysisktræning udover dine daglige otte timers undervisning. I er heldigvis en samlet gruppe, der kan holde humøret oppe og støtte hinanden undervejs.

Hvis du ønsker en fremtid med et væld af muligheder og oplevelser ud over det sædvanlige, som f.eks. en udsendelse i internationale missioner, så er en Sprogofficersuddannelse i dari måske noget for dig?

Her er din virkelighed

Hvad bliver min løn?
Under uddannelsen: 22.200 kr./md.
Som færdiguddannet: ca. 29.500 kr./md. + 17% pension

Hvor lang tid tager uddannelsen?
2 år samt efterfølgende rådighedskontrakt med Forsvaret på fire år i Forsvaret

Hvor skal jeg bo?
Under uddannelsen bor du på kasernen

Hvad er ansøgningsfristen?
Uddannelsen kan pt. ikke søges.

Hvornår starter jeg?
-ADGANGSKRAV

Har du ved uddannelsesstart bestået en gymnasialuddannelse
og er god til sprogfag, kan du søge direkte ind på Forsvarets Sprogofficersuddannelse. Du skal som udgangspunkt have et gennemsnit på 7, hvor du skal have taget sprogfagene på A-niveau og afslutte med en karakter som er over middel eller middel. 

Vær desuden opmærksom på, at du skal være mindst 18 år ved uddannelsesstart, have normalt mørkesyn og være minimum 155 cm høj.


For at komme ind skal du

    Have bestået en gymnasialuddannelse
    Være villig til at tegne fireårig rådighedskontrakt  


 

Har du spørgsmål?

Vil du vide mere om Sprogofficersuddannelsen i Forsvaret, så kontakt os på 72819000 mandag til torsdag kl. 10-14 eller fredag kl. 10-12.

Uddannelsesforløb

  • Varde i 4 måneder

  • Forsvarsakademiet i København 6 måneder

  • Forsvarsakademiet i København 6 måneder

  • Forsvarsakademiet i København 8 måneder

  • Op til 10 måneder

Nicholas T. Veicherts

Det er en særlig opgave, fordi den ikke ’bare’ handler om at tolke, men også stiller krav til dine lederevner, kontaktfærdigheder og din lyst til at virke i en meget fremmed kultur.

Nicholas
Tidligere chef for sprogofficersskolen

Uddannelsen som Sprogofficer

Uddannelsen som sprogofficer

Se øvrige Sprogofficer uddannelser