Fortsæt til indhold
Jobbet

Opgaver efter officersuddannelsen

Hvordan er jobbet?

Erfaringer fra en officer

Jobbet som officer byder på spændende udfordringer, der kræver at man har mod til at gå forrest og lede andre i uvante omgivelser og farefulde situationer. Dyk ned i officerernes fortællinger fra deres virke og bliv klogere på jobbet som officer efter uddannelsen.

Kasper var med til at planlægge evakueringen i Kabul: ”Når vi ved, at vi skal ned og evakuere børnefamilier, er der ikke nogen, der siger: Jeg kan ikke den dag”

I Forsvaret er der ikke langt fra nyuddannet til leder. I hvert fald ikke hvis man som Kasper Corneliusen har både fagligheden og motivationen i orden. Han blev uddannet som teknisk officer i 2016 og sidder i dag i en lederstilling i Air Transport Wing, der blandt andet stod for at sende transportfly afsted til evakueringsmission i Kabul sidste år.

Læs hele artiklen på Euroman.dk

”Jeg er meget bevidst om, at jeg som kvindelig leder også bliver en rollemodel, som kan præge kulturen i Forsvaret”

Da 31-årige Julie Lyskjær gik efter drømmen om at gå på Hærens Officersskole, skete der noget magisk. Her har hun lært om ledelse og fundet ro, når hun selv skal ud at lede andre mennesker. Hun har mærket, hvor højt et fællesskab kan løfte. Og at dét at være kvinde i Hæren bestemt også har sine styrker – selvom der ikke altid er plads til hofterne i unisex-uniformerne.

Læs hele artiklen på Alt.dk

Jakob følger militære højrisikoteams i felten: ”Jeg skaber viden om ledelse sammen med soldaterne og for soldaterne”

Ledelsesforsker i Forsvaret, Jakob Rømer Barfod, går længere end de fleste for at indsamle data. Hans job foregår ofte i felten med et kamera fastspændt på hjelmen, og mængden af empiri, han får med sig hjem, afhænger ikke kun af skarp observation – men i lige så høj grad dét at soldaterne ved, at de kan regne med ham i kritiske situationer som fx åben ildkamp.

Læs hele artiklen på Euroman.dk

Der er bare nogle perspektiver, der ryger, hvis vi allesammen er ens!

30-årige Rias al Ajba har længe været drevet af frygt; for at skille sig ud og ikke præstere godt nok på jobbet. At blive officer i Hæren har gjort en kæmpe forskel i hans liv. Her har han lært at se frygten for at fejle i øjnene, at blive en bedre leder og at værdsætte sine arabiske talegaver.

Læs hele artiklen på Alt.dk

På job i Danmark

For officerer er vejen kort fra uddannelse til et lederjob i Forsvaret. Mød en gruppe officerer på arbejde i Danmark og bliv klogere på overgangen fra officersskolen til ledelse af et mandskab i praksis.

Vil du vide mere?

Bliv opdateret på de seneste nyheder om officersuddannelsen og jobbet som officer, få mere information om Forsvarets arrangementer og følg kadetternes liv på skolebænken.